Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Τζάμπολ στην Basket League

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 32ου Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, της Basket League 2023-24, με δώδεκα ομάδες να παίρνουν θέση στο τζάμπολ. Νέο «πρόσωπο» φέτος αποτελεί το Μαρούσι, ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 για το 2023 και επιστρέφει στα «μεγάλα σαλόνια» μετά από 11 σεζόν (τελευταία φορά ήταν το διάστημα 2011-12). Ο Τρίτωνας, αν και είχε εξασφαλίσει την άνοδό του στην Basket League δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχει λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό αποτέλεσε τη μεταγραφική «βόμβα» αυτού του καλοκαιριού. Ο πρωταθλητής Ελλάδας τις δύο τελευταίες σεζόν, Ολυμπιακός, δεν θα έχει φέτος και τον κορυφαίο παίκτη του πέρυσι και MVP της Euroleague Σάσα Βεζένκοφ, αλλά επέστρεψε ο Σέρβος σέντερ Νίκολα Μιλουτίνοβ, και μαζί με τέσσερις ακόμη προσθήκες, αποτελεί φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Παναθηναϊκός με νέο προπονητή τον Εργκίν Αταμάν και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να μη φείδεται χρημάτων απέκτησε πολύ μεγάλα ονόματα, αλλά χρειάζεται χρόνο για να δέσει η ομάδα. Ενισχυμένη παρουσιάζεται και η ΑΕΚ, καθώς και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Το Μαρούσι, αν και νεοφώτιστο ξανάφερε στην Ελλάδα τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Η αυλαία της Basket League για τη σεζόν 2023-24 «ανοίγει» το Σάββατο (7/10). Στις 17:00 ο Κολοσσός υποδέχεται το Περιστέρι στη Ρόδο, στις 17:15 η ΑΕΚ φιλοξενεί το Λαύριο, ενώ στις 20:15 αρχίζει η αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Προμηθέας Πατρών. Την Κυριακή (8/10), ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 17:15, ενώ η αυλαία «πέφτει» τη Δευτέρα (9/10) με τη διεξαγωγή δύο αναμετρήσεων: Στις 17:15, ο Απόλλων φιλοξενεί στην Πάτρα την Καρδίτσα, ενώ κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί ο αγώνας, Παναθηναϊκός-Μαρούσι, στο ΟΑΚΑ (20:15).

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ «ΑΙΩΝΙΩΝ»

Ο Ολυμπιακός θα είναι γηπεδούχος στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν στη Basket League, με τον Παναθηναϊκό. Η «μητέρα των μαχών» στο Φάληρο, αναμένεται να διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου, αφού αν και η αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 28 Οκτωβρίου, o Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εντός έδρας την Μπασκόνια για την 5η αγωνιστική της Euroleague την Παρασκευή (27/10), ενώ μία ημέρα νωρίτερα (26/10) ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Αναντολού Εφές… και επομένως θα μετατεθεί για Δευτέρα (30/10).

Το δεύτερο ντέρμπι «αιωνίων» της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 20 Ιανουαρίου 2024 με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΤΣ

Τη 2η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ, ενώ την 4η αγωνιστική διεξάγεται το Άρης-ΑΕΚ. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα λύσουν τις διαφορές τους στη Θεσσαλονίκη για την 5η αγωνιστική. Το Άρης-Παναθηναϊκός θα πραγματοποιηθεί την 6η αγωνιστική. Δύο αμφίρροπες «μάχες» θα διεξαχθούν στην 7η αγωνιστική, το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και το ΠΑΟΚ-Άρης. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στα Λιόσια την 8η αγωνιστική, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ για τη 10η αγωνιστική. Τέλος, στην 11η αγωνιστική το Περιστέρι φιλοξενεί την ΑΕΚ στο «Ανδρέας Παπανδρέου».

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

H συμμετοχή στα πλέι οφ της Basket League… δυσκολεύει από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με τον ΕΣΑΚΕ να αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής. Συγκεκριμένα, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις έξι πρώτες θέσεις στην κανονική περίοδο θα αγωνίζονται σε έναν νέο γύρο πέντε αναμετρήσεων, ενώ οι υπόλοιπες έξι θα κοντραριστούν στα play outs πάλι σε πέντε αγωνιστικές που θα προκύπτουν μέσω κλήρωσης.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Basket League 2023-24, που θα περιλαμβάνει 22 αγωνιστικές, οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ για μια νέα φάση του Πρωταθλήματος πριν την έναρξη των Playoffs.

Το Top 6 θα αποτελούν οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου και το γκρουπ των Play Out οι έξι τελευταίες. Και στα δύο γκρουπ οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους ένα γύρο 5 αναμετρήσεων.

Στο γκρουπ των Play Out, η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία υποβιβάζεται, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα Play Offs ως 7η και 8η ομάδα, ακόμη και εάν μετά την ολοκλήρωση της νέας φάσης του Πρωταθλήματος έχουν καλύτερο ρεκόρ από τις δύο ή περισσότερες τελευταίες ομάδες του Top 6.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν πιο ψηλά στην κανονική περίοδο θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στη νέα φάση της Basket League όπως φαίνεται στον πίνακα και ειδικότερα στην ανάλυση των αγωνιστικών του Top 6 και των Play Out:

Μετά την ολοκλήρωση του Top 6 και των Play Out, οι ομάδες από τις θέσεις 1 έως 8 παίρνουν μέρος στα Play offs. Στην Α’ και στην Β’ Φάση των Play offs οι αγώνες είναι best of 3 (κρίνονται στις δύο νίκες) και στην Γ’ και Τελική Φάση η 3η θέση θα κριθεί σε έναν αγώνα και οι Τελικοί θα είναι best of 5.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός των έξι τίτλων Euroleague και των 40 στην Α1, θέλει ν’ αφήσει οριστικά πίσω τη… μετριότητα των τελευταίων χρόνων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το 2021 ήταν η τελευταία φορά που αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Με «μαέστρο» αυτή τη σεζόν τον προπονητή που οδήγησε την Αναντολού Εφές σε “back to back” τίτλους (2021, 2022) στη Euroleague, Εργκίν Αταμάν, και τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, ων αποφασισμένος να “χτίσει” τη νέα πράσινη «αυτοκρατορία», μετά από την πρώτη επί εποχής Ομπράντοβιτς, οι «πράσινοι» έθεσαν τις βάσεις για να ξανακερδίσουν τον σεβασμό και την αξιοπιστία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πως; Αποκτώντας 11 νέους παίκτες από τα… ψηλά ράφια!

Το στοίχημα για αυτή τη σεζόν είναι η… πολυπόθητη χημεία, αφού η πλειονότητα των παικτών αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι. Μόνο οι Μάριους Γκριγκόνις, Λευτέρης Μαντζούκας και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, έμειναν από την περυσινή σεζόν, και όπως όλα δείχνουν  φέτος θα έχουν συμπληρωματικό ρόλο. Εξάλλου, η εμφάνιση των «πρασίνων» απέναντι στον Ολυμπιακό, στον τελικό του Super Cup, έδειξε πως… θα χρειαστεί καιρό να δέσει η ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Χρειάζεται… υπομονή, αφού τα συστατικά πλέον υπάρχουν και απομένει μόνο να… δέσουν.

Η απόφαση του Κώστα Σλούκα να πει «αντίο» στον Ολυμπιακό και «ναι» στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αποτέλεσε την είδηση του καλοκαιριού στο ελληνικό μπάσκετ. Δίπλα του στην περιφέρεια, αποκτήθηκε ο Αργεντινός γκαρντ Λούκα Βιλντόσα από τον Ερυθρό Αστέρα, ο MVP του περσινού EuroCup Τζεράιαν Γκραντ, o Αμερικανός Κάιλ Γκάι από την Μπανταλόνα και ο Δημήτρης Μωραΐτης. Στις θέσεις των φόργουορντ, επέστρεψαν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Ντίνος Μήτογλου. Η μεγαλύτερη μεταγραφή, όμως ακούει στο όνομα Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος άφησε το ΝΒΑ και θα αγωνιστεί στη EuroLeague για πρώτη φορά στην καριέρα του, φορώντας την πράσινη φανέλα.

Στη ρακέτα, ο Γιώργος Παπαγιάννης συνεχίζει την καριέρα του στη Φενερμπαχτσέ και η τριάδα των σέντερ είναι φέτος ολοκαίνουρια. Ο κορυφαίος ψηλός της περσινής σεζόν, Ματίας Λεσόρ, αποχαιρέτησε την Παρτιζάν, ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι υπέγραψε στους «πράσινους» αφού πρώτα κατέκτησε το EuroCup με την Γκραν Κανάρια, ενώ στην Ελλάδα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Δεν αποκλείουμε ακόμα μία προσθήκη, με το όνομα του Σβι Μιχάλιουκ να είναι πάντα στο προσκήνιο, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να βρει μια θέση στο ρόστερ των Μπόστον Σέλτικς.

Πρώτος αντίπαλος του Παναθηναϊκού, το νεοφώτιστο Μαρούσι, τη Δευτέρα (9/10), σε αγώνα που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός παίρνει θέση στο εναρκτήριο τζάμπολ της σεζόν 2023-24 ως ο πρωταθλητής Ελλάδας των δύο τελευταίων σεζόν στην Basket League. Αφού κατέκτησε και τους τρεις εγχώριους τίτλους για τη σεζόν 2022-23, αλλά και το Super Cup πριν μία εβδομάδα στη Ρόδο με επίδειξη δύναμης έναντι του Παναθηναϊκού, η ομάδα του Πειραιά αρχίζει από το Αλεξάνδρειο απέναντι στον Άρη την Κυριακή (8/10) την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα. Στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι ν’ αυξήσουν σε 15 τους τίτλους του πρωταθλητή Ελλάδας στην Ιστορία τους.

Το… στοίχημα για τους «ερυθρόλευκους» και τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι αν ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρυσι έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στη διοργάνωση κατά ομολογία όλων των προπονητών της Euroleague, θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει ξανά, μετά τη φυγή του MVP της διοργάνωσης πέρυσι, Σάσα Βεζένκοφ, και την προσγείωσή του στο ΝΒΑ και τους Σακραμέντο Κινγκς και του Κώστα Σλούκα που… μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό. Πέντε νέοι παίκτες προστέθηκαν στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού αυτό το καλοκαίρι.

Η επιστροφή του «ασημένιου» στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 με την εθνική Σερβίας, Νίκολα Μιλουτίνοβ, στη ρακέτα, δίπλα στον Γάλλο διεθνή σέντερ Μουσταφά Φαλ, αποτελεί εγγύηση στο «5». Όμως, εν συγκρίσει με πέρυσι, ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει έμπειρο 3ο σέντερ φέτος, αφού από πίσω έρχεται ο 21χρονος Γιώργος Τανούλης, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Προμηθέα Πατρών. Ο Μπαρτζώκας θα υποχρεώνεται ν’ ανεβάζει στο «5» τον Αμερικανό φόργουορντ Λουκ Σίκμα και τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου από το «3» στο «4», όταν θέλει να δώσει ανάσες στους Μιλουτίνοβ, Φαλ.

Στα γκαρντ, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε δίπλα στους «παλιούς» Τόμας Ουόκαπ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Μιχάλη Λούντζη, Ιζάια Κέιναν και Τζορτζ Πάππας, τον πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης και πρωταθλητή Euroleague 2023 Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, o οποίος φόρεσε τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά το 2019 και τον Λιθουανό διεθνή Ίγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος έκανε μία αξιοπρόσεκτη rookie σεζόν στη Euroleague με τη Ζαλγκίρις Κάουνας).

Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Άλεκ Πίτερς γνωρίζονται καλά στα φορ και από την προετοιμασία μαθαίνουν τα… συστήματα και στον Λιουκ Σίκμα.

ΑΕΚ

Ο Ζόαν Πλάθα διαδέχτηκε τον Ηλία Καντζούρη στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, καθώς πέρυσι η Ένωση εμεινε εκτός τετράδας στο πρωτάθλημα και αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου από το Περιστέρι. Στην Ευρώπη, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του BCL, αλλά αποκλείστηκε από το φάιναλ φορ, στο 3ο παιχνίδι της σειράς με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Το 2024 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Μάκης Αγγελόπουλος προχώρησε σε σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης. Στα κιτρινόμαυρα ντύθηκαν ο πρώην NBAer, Μπεν ΜακΛεμόρ, ο Τζόρνταν ΜακΡέι, ο Εμφιόντου Καμπαγκέλε, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο Όμηρος Νετζήπογλου, ο Μάνος Χατζηδάκης και ο Ζώης Καράμπελας. Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε τους Λεμάρ (Χάποελ Ιερουσαλήμ) και Ουΐλιαμς (Περιστέρι).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Πέρυσι, με τον Βασίλη Σπανούλη για πρώτη φορά στην τεχνική ηγεσία του, το Περιστέρι τερμάτισε στην 3η θέση της Basket League. O Σπανούλης, πριν από λίγες ημέρες ανέλαβε και Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ανδρών. Στο Περιστέρι προέβη σε αλλαγές, με τους Φρανσίσκο, Ντένμον και Μπίλαν ν΄ αποχωρούν. Ο Τζόε Ράγκλαντ στην περιφέρεια και ο Τρέβορ Τόμπσον στη ρακέτα αποτελούν νέα πρόσωπα, όπως και οι Τζέιλεν Χαντς και  Νέιτ Ρένφρο που έκαναν εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΟΚ πέρυσι. Από την ΑΕΚ, στο Περιστέρι… προσγειώθηκε ο Κένι Ουΐλιαμς, και από τον Άρη ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ. Ένας ακόμη παίκτης με εμπειρία στην Basket League, o Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, υπέγραψε στους «κυανοκίτρινους» από τον Προμηθέα. Το Περιστέρι… έχασε τον Δημήτρη Μωραΐτη, ο οποίος συνεχίζει στον Παναθηναϊκό.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ο νέος προπονητής του Προμηθέα. Ο έμπειρος τεχνικός αναμόρφωσε την ομάδα της Πάτρας. Ο διεθνής Λετονός, Κούρουκς, ο Ντεσόν Στέφενς στη ρακέτα, οι Χάντερ Χέιλ και Χάιμε Ετσενίκε, ο Ρέινολντς, αποτελούν τους μη Έλληνες παίκτες που υπέγραψαν. Στην Αχαϊκή πόλη μετακόμισαν και οι Κόνιαρης, Χρυσικόπουλος, Κόφι, Τζόουνς, με τους οποίους ο Παπαθεοδώρου είχε συνεργαστεί στο παρελθόν.

ΛΑΥΡΙΟ

Το Λαύριο… φλέρταρε με τον υποβιβασμό την περασμένη σεζόν, όταν ο Χρήστος Σερέλης ανέλαβε τον Παναθηναϊκό και ο Γιώργος Λιμνιάτης που τον αντικατέστησε κατάφερε να διατηρήσει στα «μεγάλα σαλόνια» την ομάδα. Στο εναρκτήριο τζάμπολ, όρθιος στον πάγκο θα βρίσκεται ο Κώστας Μέξας που επέλεξε τους Μουρ, Καστανέντα, Ντε Τζούλιους, Χέλεμς, Θόρντον και Γκρόμοβς από μη Έλληνες παίκτες. Οι Έλληνες που προστέθηκαν είναι οι Παπαδάκης και Καββαδάς. Παρέμεινε στο Λαύριο ο Ζάρας.

KΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ

Ο Κούρο Σεγκούρα διαδέχτηκε τον Ηλία Παπαθεοδώρου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Ρόδου. Ο Ισπανός τεχνικός εισηγήθηκε την απόκτηση των Πολ Γιόργκενσεν, Τζέρελ Σίμονς, Λόντον Περάντες, Ντάνιελ Ουτόμι, Λούκα Μπραΐκοβιτς, Τάιλερ Πόλι (στον ΠΑΟΚ πέρυσι). Οι Ανδρέας Πετρόπουλος, Ιωσήφ Κολοβέρος και Κωστής Γόντικας υπέγραψαν στον Κολοσσό και θα αποτελέσουν τον ελληνικό κορμό, αφού είπαν «αντίο» οι Χατζηδάκης, Κατσίβελης, Χρυσικόπουλος και Γιαννόπουλος.

ΆΡΗΣ

Οι Γκούντγουϊν, Νότε, Χέιγκινς, Νετζήπογλου, Μήτρου-Λονγκ αποτελούν παρελθόν για τον Άρη, που φέτος επέστρεψε στην Ευρώπη. Η διοίκηση ανέβασε φέτος το μπάτζετ. Ο τεχνικός Γιάννης Καστρίτης θα εμπιστεύεται την μπάλα στα έμπειρα χέρια του Λευτέρη Μποχωρίδη για την οργάνωση. Τη φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα φορά και ο Δημήτρης Κατσίβελης. Ο διεθνής με την Ανγκόλα, Σίλβιο Ντε Σόουζα, οι Μάρκους Καρ και Ρομπέρτο Γκάλινατ (πέρυσι στην Καρδίτσα) αποτελούν σημαντικές προσθήκες στην περιφέρεια. Επίσης στον Άρη υπέγραψαν οι Ρόμπερτ Χάρελ Τζούνιορ, Ρόμπερτς Μπλούμπεργκ. Μετά τον τραυματισμό του Μάνι Μπέιτς, ο Άρης αναζητά αντικαταστάτη του στη ρακέτα.

ΠΑΟΚ

Ο Φώτης Τακιανός προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, αφού οι Χαντς και Ρένφρο συνεχίζουν στο Περιστέρι, ο Φράνκε πήγε στην Ισπανία, ενώ παρελθόν αποτέλεσε και ο Ράιλι. Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ αποτελεί και ο Σαλούστρος. Τη φανέλα του «Δικέφαλου του Βορρά» θα φορούν φέτος οι Έλβαρ Φρίντρικσον, Άντριου Χάρισον, Τζαμάνι ΜακΝις, Λορίνας Μπελιάουσκας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Με τον Νίκο Βετούλα να παραμένει στην τεχνική ηγεσία, ο Απόλλων πρόσθεσε έμπειρους παίκτες στο έμψυχο δυναμικό του. Ο Βασίλης Μουράτος και ο Χρήστος Σαλούστρος υπέγραψαν αυτό το καλοκαίρι στους Αχαιούς. Στον Απόλλωνα συνεχίζει ο Παναγιώτης Φιλιππάκος, καθώς και οι Γάιος Σκορδίλης και Γιώργος Γκιουζέλης. Από τον Κολοσσό Ρόδου στον Απόλλωνα μετακόμισε ο Τι Τζέι Σταρκς. Αποκτήθηκε επίσης ο Μαλίκ Όσμπορν, ο Μπλέιλοκ και ο Ουάσινγκτον.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος θα είναι και φέτος προπονητής της Καρδίτσας. Αποκτήθηκε ο Καναδός γκαρντ, Μάρεκ Κλάσεν και οι Σακ Μπιουκάναν, Ρομέλο Ουάιτ, Μίτσελ Σμιθ, Τζόρνταν Σάιμπερτ, καθώς και στον Τρε ΜακΚόλουμ. Ο Αβδάλας αποκτήθηκε υπό μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό, ενώ στην Καρδίτσα θα παίζουν αυτήν τη σεζόν, ο Νίκος Δίπλαρος, ο Γιώργος Καμπερίδης καθώς και ο Βασίλης Χρηστίδης.

ΜΑΡΟΥΣΙ

Μετά από 11 χρόνια απουσίας από τα «μεγάλα σαλόνια», το Μαρούσι κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 και διατήρησε στην τεχνική ηγεσία τον προπονητή που ανέβασε την ομάδα στην Basket League, Γιώργο Σκαραφίγκα. Η απόκτηση του έμπειρου Σέρβου διεθνή σέντερ, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, αποτέλεσε την πιο ηχηρή μεταγραφή της ομάδας των βορείων προαστίων της Αθήνας. Ο έμπειρος φόργουορντ Χάρης Γιαννόπουλος, ο Στέφαν Πένο, ο Άχμεντ Χιλ, ο Καναδός Αιζέια Όσμπορν, ο γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας Σακούρ Τζούστον (Άρης, Περιστέρι), ο Αλέξανδρος Νικολαΐδη, ο Μπρίσκοου και ο Λούκοβιτς αποτελούν το «υλικό» στο οποίο θα στηριχτεί το Μαρούσι, με στόχο την παραμονή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ