Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τιμολόγια ρεύματος: Το φτηνότερο χρώμα για τον Ιούλιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μειωμένες τιμές αλλά και με ψαλίδι στις αυξήσεις ανακοίνωσαν οι μεγαλύτεροι πάροχοι τα ειδικά ή πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούλιο.

Με μειωμένες τιμές αλλά και με ψαλίδι στις αυξήσεις ανακοίνωσαν οι μεγαλύτεροι πάροχοι τα ειδικά ή πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούλιο.

Οι καταναλωτές αναζητούν πλέον επιλογές που ρίχνουν το κόστος, καθώς τα πράσινα τιμολόγια κινούνται με τιμές που θυμίζουν ασανσέρ. Οι μειώσεις στα ειδικά ή πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούλιο κινήθηκαν από -2,63% έως -3,94%. Το εύρος των αυξήσεων σε σχέση με τον Ιούνιο ήταν από 12,03% έως 38,77%.

Μια ματιά στις τιμές για τα τιμολόγια δίνει απαντήσεις κυρίως για το πόσα μπλε τιμολόγια παραμένουν στην αγορά και δεν έχουν αποσυρθεί από τους προμηθευτές, αλλά και ποια κίτρινα, προσφέρονται και σε τι τιμή.

Στα περισσότερα κίτρινα οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί, για τον Ιούλιο, άρα υπάρχει ένα στοιχείο αβεβαιότητας, αλλά υπάρχει ένα δείγμα γραφής.. Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι προμηθευτές, δίνουν πιο ανταγωνιστικές τιμές στα κίτρινα.

Για όσους θέλουν να έχουν μια σταθερότητα θα πρέπει να αναζητήσουν σταθερά τιμολόγια, ωστόσο γνωρίζοντας ότι υπάρχουν ρήτρες αποχώρησης. Μάλιστα στον πίνακα της ΡΑΕ ως φτηνότερες επιλογές εμφανίζονται πλέον τα μπλε τιμολόγια. Έτσι, εάν σκεφτούν μετά το Σεπτέμβριο, οπότε και αναμένεται να πέσουν οι τιμές, να φύγουν αναζητώντας ένα κίτρινο, ή πράσινο τιμολόγιο, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα υπάρχει κάποια ρήτρα.

Τα σημεία στα οποία θα πρέπει οι καταναλωτές να δώσουν προσοχή στα μπλε τιμολόγια είναι οι διάρκειες συμβολαίων, το πάγιο και βεβαίως η τιμή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ