Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Τι δηλώνει η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου αναφέρει ότι καταγγέλλει την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης – και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Παιδείας – με την οποία προχωρά σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και σε σχολεία του Χαϊδαρίου (σε 4ο και 3ο Δημοτικό).

Την ίδια ώρα, αρνείται την κατάτμηση τμημάτων στο 7ο και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο, τα οποία είναι υπερπληθή, όπως αναφέρει, έχοντας πολλούς μαθητές με εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις. Επίσης, αρνείται και την αύξηση των τμημάτων στο 12ο Νηπιαγωγείο.

“Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική των περικοπών, «στοιβάζοντας» τους μαθητές σε πολυμελή τμήματα. Είναι
απαράδεκτο η μόρφωση των παιδιών και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών να αντιμετωπίζονται ως κόστος και να θυσιάζονται στο όνομα της εξοικονόμησης και του «εξορθολογισμού» πόρων”, σημειώνει η διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου.

“Η Δημοτική Αρχή συντάσσεται με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που απαιτούν να ανακληθεί αυτή η απόφαση”, συμπληρώνουν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ