Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τι καιρό θα κάνει μέχρι την Πρωτοχρονιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοιξιάτικο θα είναι το τοπίο του καιρού μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στις θαλάσσιες και τις παράκτιες περιοχές. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Στη βόρεια Κρήτη κάποιες χαμηλές νεφώσεις ίσως δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές μεταξύ προμεσημβρινών και μεταμεσημβρινών ωρών.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις στα 4 με 5, τοπικά μέχρι και 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις στα 2 με 4 Μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και τη νύχτα ξαστεριά. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί ανάμεσα στους 8 και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και τη νύχτα ξαστεριά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 15 βαθμών Κελσίου.

Η Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια παντού και κάποιες αραιές συννεφιές που θα πυκνώνουν πρόσκαιρα.

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 31 του μήνα, τελευταία ημέρα του χρόνου, θα υπάρχει αρκετή συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ασθενείς τοπικές βροχές ίσως σημειωθούν στα δυτικά, στην Κρήτη και στο Ανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο, η θερμοκρασία δεν θα επηρεαστεί, καθώς θα παραμείνει σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και την Πρωτοχρονιά. Κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, καθώς και στην Κρήτη αναμένεται να είναι άστατος ο καιρός μέχρι και τις προμεσημβρινές/μεσημβρινές ώρες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ