Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το Εμπορικό Κέντρο του Αμαρουσίου άλλαξε σελίδα (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ατμόσφαιρα γιορτής με την απελευθέρωσης μίας πολύχρωμης αλυσίδας από μπαλόνια έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, στη συμβολή των πεζοδρόμων Ερμού και Διονύσου, συμβολικά το σύνθημα της λειτουργικής αξιοποίησης από κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες της πόλης, της βιοκλιματικής ανάπλασης του εμπορικού και ιστορικού Κέντρου του Αμαρουσίου. Πρόκειται για ένα έργο υψίστης αισθητικής που συνδυάζει την παράδοση με το σύγχρονο, αλλάζει ριζικά την εικόνα του Εμπορικού Κέντρου της πόλης και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την τόνωση της αγοράς της πόλης με αφετηρία την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Χαιρετίζοντας τη συμβολική παράδοση της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κέντρου, ο κ. Πατούλης, τόνισε ότι το έργο αυτό έρχεται να δώσει λύση στη «δίψα» δεκαετιών των επαγγελματιών του Αμαρουσίου για μία αγορά προσβάσιμη από όλους, λειτουργική και αισθητικά αναβαθμισμένη. Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου ο πρόεδρος Γιάννης Νικολαράκος, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για το έργο ανέφερε ότι σε μία κρίσιμη περίοδο για τους επαγγελματίες, η συγκεκριμένη ανάπλαση «καθρέπτης» για την πόλη του Αμαρουσίου ανοίγει μία νέα προοπτική για την εμπορική αγορά.

Παρόντες στην τελετή της παράδοσης της βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός, Αντιπεριφερειάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης, καθώς και πλήθος επισκεπτών και κατοίκων.

Ατμόσφαιρα γιορτής σε κάθε πεζόδρομο

Οι καλλιτέχνες -Ορφέας Παπαδόπουλος, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ματθίλδη Μαγγίρα- έδωσαν το δικό τους «παρών» συμμετέχοντας αφιλοκερδώς στη μεγάλη γιορτή. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και ραδιοφωνικοί σταθμοί επιμελήθηκαν τη μουσική ατμόσφαιρα των εγκαινίων και κρατούσαν συντροφιά στους περαστικούς με μουσικά χάπενινγκ σε διάφορα σημεία των πεζοδρόμων. Το Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού προσέφερε πασχαλινές δημιουργίες στους περαστικούς, η Τοπική Εφορία Προσκόπων Αμαρουσίου προσέφερε ένα πρωτότυπο εργαστήρι αερομοντελισμού για παιδιά και το 1ο Σμήνος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού σε ρόλο «οδηγού» ξεναγούσε τους επισκέπτες σε σημεία ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο.

Τρόποι οικολογικής μετακίνησης

Αναβάτες σε κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου «έδιναν μαθήματα» στους επισκέπτες για τους τρόπους οικολογικής μετακίνησης στο κέντρο της πόλης φέρνοντάς τους σε γνωριμία, παράλληλα, με το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που διατηρεί ο Δήμος. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα για βραχυχρόνιες ενοικιάσεις ποδηλάτων (bike sharing) και βρίσκεται στη διάθεση κατοίκων και επισκεπτών για να τους διευκολύνει στις καθημερινές τους μετακινήσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης, και όχι μόνο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για τη χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Αμαρουσίου στο κιόσκι καθενός από τους έξι σταθμούς ποδηλάτων του Δήμου είτε από το maroussi.cyclopolis.gr.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ