Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τρεις επιβάτες επιτρέπονται σε αυτοκίνητο βάσει νέας ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους τρεις επιβάτες αυξήθηκε βάσει της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, το επιτρεπόμενο όριο επιβατών στα αυτοκίνητα και στα ταξί, αντί για δύο.

Η Απόφαση δημοσιεύτηκε το Σάββατο 22 Μαΐου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Οι εξαιρετέοι λόγοι που επιτρέπουν την υπέρβαση αυτού του ορίου είναι σε περιπτώσεις που στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα ή άτομα που χρήζουν βοήθειας από δεύτερο επιβάτη.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές για τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο, επιτρέπονται έως 4 άτομα με την προσκόμιση βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου.

Τι ορίζει η νέα ΚΥΑ

  • Επιτρέπονται μέχρι τρεις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα (ταξί, ειδικής μίσθωσης), επιβατηγά Ι.Χ. και στα ΕΙΧ οχήματα με οδηγό έως 7 θέσεων.
  • Επιτρέπονται μέχρι τέσσερις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα ειδικής μίσθωσης και επιβατηγά ΙΧ οχήματα με οδηγό 9 θέσεων.
  • Επιτρέπονται μέχρι 3 άτομα άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Η χρήση μάσκας εντός και των ΙΧ παραμένει υποχρεωτική. Αν στο όχημα επιβαίνει μόνον ο οδηγός ή οι επιβάτες είναι σύζυγοι ή συμβιούντες ή συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού, εξαιρείται η υποχρέωση της μάσκας. Ως συγγενείς α’ βαθμού ορίζονται οι γονείς, τα παιδιά, ο/η σύζυγος, ο πεθερός, η πεθερά. Και ως β’ βαθμού: παππούδες, γιαγιάδες, εγγόνια, γαμπρός, νύφη, κουνιάδος, κουνιάδα, αδέρφια.

[Πηγή: dikaiologitika.gr]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ