Connect with us

Ειδήσεις

Φίδι βρέθηκε σε προαύλιο Λυκείου στα Πατήσια

Published

on

Η ΑΝΙΜΑ περισυνέλεξε το φίδι «για τη δική του ασφάλεια».

Ένα φίδι εντοπίστηκε στο προαύλιο γενικού Λυκείου, στα Πατήσια, σύμφωνα με την ΑΝΙΜΑ, που το περισυνέλεξε.

Το φίδι- ένας λαφιάτης- ήταν σε μία γωνία, πίσω από κολώνα, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που ανάρτησε ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.

«Ένας λαφιάτης βρέθηκε στο προαύλιο Γενικού Λυκείου στα Πατήσια. Τον περισυλλέξαμε για τη δική του ασφάλεια, έχει μια γερή πληγή στο δέρμα, αλλά θα πάει καλά», ανέφερε η ανάρτηση του Συλλόγου.

 

 

Ο λαφιάτης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο «αγαθός γίγαντας» των φιδιών της Ελλάδας, σύμφωνα με παλιότερο κείμενο του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας. Είναι το μεγαλύτερο σε μήκος, μαζί με τον σαπίτη, αλλά είναι ήρεμο και ελάχιστα- έως καθόλου επιθετικό- ακόμα και όταν παγιδευτεί ή αιχμαλωτιστεί. Το μήκος του μπορεί να φτάσει τα 2,6 μέτρα.

Εξαπλώνεται στην νότια-νοτιοανατολική Ευρώπη και σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική Ελλάδα και ορισμένα νησιά, ενώ εντοπίζεται σε δάση, παραποτάμια οικοσυστήματα, οικότοπους με βραχώδες υπόστρωμα, αλλά και περιοχές με ανθρώπινη δραστηριότητα (καλλιέργειες, δεντρώνες, φυτοφράκτες, κ.λπ.).

Κινείται σχετικά αργά για φίδι, αλλά έχει και αναρριχητικές ικανότητες. Η διατροφή του βασίζεται στα τρωκτικά και κυρίως στους αρουραίους, όμως επίσης τρώει πουλιά και μεγάλες σαύρες. Δεν έχει δηλητήριο και σκοτώνει την τροφή του με περίσφιξη, ενώ είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ