Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Φωτιά στην Πεντέλη: Ενισχύσεις από οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. – Συνδράμουν πυροσβεστικά από την Κ. Μακεδονία και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται επί ποδός για να βοηθήσουν στην επιχείρηση εκκένωσης των κατοίκων στην Πεντέλη όπου συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή για εκκένωση τεσσάρων οικισμών της περιοχής όπου βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα, αλλά και του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Η ΕΛ.ΑΣ. έσπευσε να συνδράμει στην εκκένωση με 280 αστυνομικούς, ώστε να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι κάτοικοι με ασφάλεια.

Επίσης, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στην Πεντέλη για τη φύλαξη των σπιτιών, καθώς 80 αστυνομικοί περιπολούν στην περιοχή για να διασφαλίσουν την προστασία των σπιτιών.

 

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ακόμη, ήδη, έχουν αναχωρήσει για την Αθήνα 50 πυροσβέστες από την Κεντρική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, έχουν αναχωρήσει ήδη, εδώ και μία ώρα 30 πυροσβέστες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), καθώς επίσης και 20 πυροσβέστες με διπλά πληρώματα που θα επανδρώσουν οχήματα που βρίσκονται ήδη στην Αττική.

Αυτή την ώρα στη φωτιά επιχειρούν 420 πυροσβέστες με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 85 οχήματα ενώ συνδράμουν και Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Ταυτόχρονα, η περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου, ενώ συνδράμουν και ισχυρές δυνάμεις από εθελοντές.

 

 

[Πηγή: iefimerida.gr]

 

Φωτο: INTIME NEWS / news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ