Ειδήσεις
Αίτημα κατοίκου προς το Δήμο Νέας Ιωνίας
Να λειτουργεί η λαϊκή της Νεάπολης εκ περιτροπής
Το ζήτημα της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στις οδούς Βουλγαροκτόνου και Ομήρου, στην περιοχή της Νεάπολης θέτει κάτοικος της περιοχής προς το Δήμο Νέας Ιωνίας.
Θυμίζουμε πως η λαϊκή αγορά της περιοχής λειτουργούσε επί σειρά ετών στην οδό Νικ. Γιαννά και μεταφέρθηκε στους ανωτέρω δρόμους πριν δύο χρόνια, εν μέσω αντιδράσεων κατοίκων, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή προκειμένου να εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.
Ο κ. Απόστολος Λαμπίρης λοιπόν σε υπόμνημα που έστειλε ηλεκτρονικώς προς το Δήμο αναφέρεται στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη λειτουργία της λαϊκής όπως, μεταξύ άλλων, την υποκλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από την οικία του για να φορτιστούν ταμιακές μηχανές, το θόρυβο που προκαλείται από τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου από τις 15.00 έως και τις 17.00 (ώρες κοινής ησυχίας), τη ρύπανση σημείων της οικίας του και τη στάθμευση οχημάτων μελών της λαϊκής αγοράς μπροστά στα σπίτια των κατοίκων.
Το αίτημα του προς το Δήμο, όπως και άλλων περιοίκων, είναι να λειτουργεί η λαϊκή εκ περιτροπής σε όμορους δρόμους ανα εξάμηνο, όπως γίνεται σε άλλες λαϊκές αγορές τόσο στη Νέα Ιωνία (Καλογρέζα) όσο και σε άλλους δήμους της Αθήνας. “Πιστεύω ότι τουλάχιστον η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να φροντίσει οι παραπάνω οχλήσεις να γίνονται εκ περιτροπής (αφού δεν μπορεί να τις εξαλείψει εντελώς). Σημειώνω ότι ο όμορος Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας έδωσε λύση στον δήμο του σε ανάλογο πρόβλημα. Εκτιμώ η παρούσα Δημοτική Αρχή θα ασχοληθεί με τα προαναφερόμενα” καταλήγει ο κ. Λαμπίρης. Οι κάτοικοι θα περιμένουν πλέον τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και είναι αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στο θέμα αν δεν δουν ανταπόκριση. Πάντως, εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως για να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας μιας λαϊκής αγοράς δεν αρκεί μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη και άλλων φορέων όπως του Ταμείου Λαϊκών Αγορών. Για αυτό το λόγο άλλωστε έχει κολλήσει και η υπόθεση της λαϊκής αγοράς της Νέας Φιλαδέλφειας στην οδό Σταματιάδη, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για εκ περιτροπής λειτουργία της, όπως είχαμε γράψει πρόσφατα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
5η Γιορτή Κρασιού και Παραδοσιακού Χορού στον Δήμο Μαραθώνος