Connect with us

Ειδήσεις

“Δεν χωρούν άλλες ολιγωρίες για το κτήμα Φιξ”

Published

on

Εγγραφη καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου

Ηρακλείου Αττικής, Γιώργου Παπαδημητρίου

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής με την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης “Όραμα για το Ηράκλειο”, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου μας έστειλε μια έγγραφη καταγγελία αλλά και φωτογραφίες για την κατάσταση που επικρατεί στο κτήμα Φιξ, κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποίησε μαζί με κατοίκους της περιοχής πριν λίγες ημέρες. Σχετική αναφορά έκανε ο κ. Παπαδημητρίου και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 26 Ιουλίου, όπου έγινε βέβαια και εκτεταμένη συζήτηση επί του κτήματος Φιξ. 

Η καταγγελία του κ. Παπαδημητρίου είναι η ακόλουθη: “Στις, 21/07/2011 παρουσία κατοίκων μεταβήκαμε και τραβήξαμε φωτογραφίες από τη σημερινή κατάσταση του ιστορικού διατηρητέου μνημείου και του περιβάλλοντα χώρου στο κτήμα φιξ. Οι λήψεις έγιναν εξωτερικά καθώς ο χώρος είναι απροσπέλαστος από τον οποιοδήποτε πλην των ιδιοκτητών. Την ενέργεια  αυτή προκάλεσαν δηλώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε συνεδρίαση της επιτροπής ΦΙΞ, ότι υπάρχει ασυνεννοησία των κληρονόμων ΦΙΞ με την αντίστοιχη υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου προστασίας νεοτέρων μνημείων κ.λ.π. Αμεση συνέπεια αυτών είναι η αδυναμία του οποιουδήποτε φορέα να πραγματοποιήσει την οποιαδήποτε καταγραφή, εκτίμηση φθορών αλλά και συντήρηση δομών του κτιρίου.

Αυτή η πολυετής καθυστέρηση κινεί σοβαρές υποψίες και αποτελεί βασική ανησυχία των κατοίκων καθώς η καταστροφή ή και κατάρρευση του κτιρίου εγείρει σοβαρές νομικές εκτροπές για τη διεκδίκηση του κτήματος ΦΙΞ, ενώ η καταστροφή του ιστορικού διατηρητέου μνημείου θα είναι ανυπολόγιστη και εγκληματική. Παραθέτουμε φωτογραφίες και τις καταθέτουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίες καταμαρτυρούν γεγονότα και ενέργειες κοπής δέντρων, θάμνων αλλά και την ύπαρξη ζώων που προκαλούν ανυπολόγιστες φθορές στον περιβάλλοντα χώρο. Αυτή η καταγγελία και οι φωτογραφίες στόχο έχουν να ενισχύσουν τη θέση του Δήμου στο αίτημα που έχει διατυπωθεί πολλές φορές για επέμβαση του ελληνικού δημοσίου στο χώρο προκειμένου να συντηρήσει και να διαφυλάξει το διατηρητέο μνημείο. Τώρα όμως αυτό το αίτημα γίνεται πιο επιτακτικό καθώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δε χωρούν καθυστερήσεις.

Πρέπει να γίνει άμεσα κοινοποίηση του γεγονότος στον εισαγγελέα και τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και οι αρμόδιοι φορείς που κωλυσιεργούν να τεθούν προ των ευθυνών τους. Ολιγωρίες δε χωρούν άλλο πια”.


                                                          

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ