Ειδήσεις
Παραγωγοί από τη Λαμία διέθεσαν το προϊόν τους
Διανομή φθηνού
ρυζιού στο Κερατσίνι
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με στόχο χαμηλές τιμές στα διατροφικά είδη πρώτης ανάγκης, μετά τις πατάτες έγινε και η διανομή φθηνού ρυζιού στο Κερατσίνι. Οι παραγωγοί από την Ανθήλη της Λαμίας διένειμαν ρύζι ποικιλίας «νυχάκι» σε τσουβαλάκια των 5 κιλών στην τιμή των πέντε ευρώ. Την ευθύνη της διανομής είχε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ρένα Μόσχου και με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας, η διαδικασία κύλησε με ομαλό τρόπο και σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, ο οποίος παρακολούθησε τη διαδικασία της διανομής συνομιλώντας με τους δημότες, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το πραγματικό βιοτικό επίπεδο πέφτει ραγδαία. Οι δημότες μας ζητάνε να επεκτείνουμε τη διανομή χωρίς μεσάζοντες και με άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως λάδι και όσπρια. Για φθηνό και καλό λάδι έχουμε έρθει σε επαφή με παραγωγούς από τη Μεσσηνία και θα είμαστε έτοιμοι για την διανομή μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Βεβαίως η πρωτοβουλία αυτή βοηθάει παραγωγούς και καταναλωτές και βελτιώνει την καθημερινότητα όσων έχουν ανάγκη. Μάλιστα με τη φτώχεια παρούσα σε κάθε μας βήμα, ενθαρρύνει τον καθένα μας να μιλήσει με το διπλανό του και υπενθυμίζει ότι τα προβλήματα δεν κάνουν διακρίσεις».
Και κατέληξε λέγοντας: «Το κίνημα για φθηνά προϊόντα αν και διογκώνεται καθημερινά, είναι σε πειραματική μορφή. Για να μην χάσει την δυναμική του, χρειάζεται πλέον τη βοήθεια ενός συντονιστικού οργάνου με ειδικά χαρακτηριστικά μεταξύ παραγωγών και Δήμων, ώστε να ολοκληρώνεται χωρίς μεσάζοντες η εμπορική συναλλαγή. Αυτή η ιδέα αισιοδοξώ ότι θα αναγκάσει τους εμπλεκόμενους στην αγορά να συγκρατήσουν προς τα κάτω τις τιμές και αυτή θα είναι η νίκη στο κίνημα για φθηνό φαγητό στο πιάτο μας. Αυτήν την πρόταση καταθέτω για να προβληματιστούμε όλοι μας».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ