Connect with us

Ειδήσεις

Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών τραπεζών και ΕΛΤΑ στην Αθήνα

Published

on

Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν όπλο

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Περιστέρι 3 Έλληνες ηλικίας 57, 39 και 38 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Λίγο πριν, ο 57χρονος και ο 39χρονος είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λεωφ. Θηβών στο Περιστέρι με την απειλή περίστροφου και χειροβομβίδας, ενώ ο 38χρονος συνεργός τους παρέμενε εξωτερικά επιτηρώντας το χώρο. Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας εντόπισαν τους δράστες και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση τους συνέλαβαν. Ο 57χρονος κατά τη στιγμή της σύλληψης προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την χειροβομβίδα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες, μαζί με τουλάχιστον άλλους 3 άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος υποκαταστημάτων τραπεζών και δημόσιων οργανισμών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σε 1 περίπτωση είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει την Διευθύντρια τραπεζικού υποκαταστήματος.

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι, η παραπάνω ομάδα έχει διαπράξει 5 ένοπλες ληστείες και συγκεκριμένα :

    –  Την 30-9-2011 σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας.

    –  Την 27-7-2012 σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, κατά την οποία πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο χέρι την Διευθύντρια.

    –  Την 16-8-2012 σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι.

    –  Την 20-11-2012 σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στον Κολωνό.

    – Την 16-1-2013 σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Περιστέρι.

Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρημάτων, από τις παραπάνω ληστείες, υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Στην κατοχή τους κατά τη σύλληψη, καθώς και σε έρευνα που διενεργήθηκε στα σπίτια και στα οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, πλαστές ταυτότητες και άλλα σύνεργα. Αξίζει  να αναφερθεί πως σε βάρος του 57χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση ποινής κάθειρξης 23 ετών για ληστεία και διακεκριμένη κλοπή. Επίσης, σε βάρος του 39χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για φυλάκιση 8 μηνών για χρήση πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ