Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.500.000 είδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Διπλό «χτύπημα» κατά του παραεμπορίου στην Αθήνα

• Η συνολική αξία των κατασχεμένων προϊόντων από τις αρχές του έτους ξεπερνά τα 110.000.000 ευρώ!
Συνεχίζονται οι κοινές ειδικές δράσεις για την καταπολέμηση του παραεμπορίου από τα κλιμάκια ελέγχου στο Κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Τις προηγούμενες ημέρες μεικτά συνεργεία ελέγχων, πραγματοποίησαν έρευνες σε μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες, συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ., στη διασταύρωση των οδών Ευρυμέδοντος και Παραμυθιάς στον Βοτανικό, με μεγάλο αριθμό προϊόντων απομίμησης γνωστών επώνυμων εταιρειών (ένδυσης, υπόδησης, ρολόγια, τσάντες κ.λπ.). Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των παραποιημένων προϊόντων ξεπερνά τα 2.000.000. Έρευνες πραγματοποιήθηκαν παράλληλα, σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 700 τ.μ., στην οδό Αρτεμισίου αρ. 14 στον Βοτανικό, με μεγάλο αριθμό προϊόντων απομίμησης γνωστών επώνυμων εταιρειών (ένδυσης, υπόδησης, ρολόγια, τσάντες κ.λπ.). Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των παραποιημένων προϊόντων ξεπερνά τις 700.000 .
Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του έτους 2011 μέχρι σήμερα  έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε δεκάδες αποθήκες στο κέντρο της Αθήνας  στις οποίες βρέθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων παραεμπορίου και ειδών απομίμησης. Η συνολική αξία των προϊόντων αυτών εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 110.000.000 ευρώ (!) .
Τα προϊόντα αυτά σε ορισμένες αποθήκες καταστράφηκαν από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ σε άλλες, λόγω του μεγάλου όγκου των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, συνεχίζεται ο έλεγχος και η καταγραφή τους.
Υπενθυμίζεται ότι σκοπός των εξειδικευμένων δράσεων είναι ο έλεγχος της διακίνησης και διάθεσης κλεψίτυπων προϊόντων ή προϊόντων πνευματικής – διανοητικής ιδιοκτησίας ή αντικειμένων πάσης φύσεως και μορφής που αποτελούν απομιμήσεις γνήσιων προϊόντων γνωστών εταιρειών, καθώς και αντικειμένων που δεν φέρουν όνομα, στο πλαίσιο της προστασίας του υγιούς ανταγωνισμού της αγοράς. Οι δράσεις είναι στοχευμένες και πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν σε καθημερινή βάση από αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που έχει διατεθεί μόνιμα για το σκοπό αυτό, από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και με άλλες συναρμόδιες αρχές και φορείς, όπως το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.α.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ