Ειδήσεις
39 ναυτικοί αγνοούνται από ανατροπή κινεζικού αλιευτικού σκάφους στον Ινδικό Ωκεανό

Κινεζικό αλιευτικό σκάφος αναποδογύρισε στον Ινδικό Ωκεανό και τα 39 μέλη του πληρώματός του αγνοούνται, μετέδωσε σήμερα μέσο ενημέρωσης του ασιατικού κράτους.
«Μέχρι τώρα, δεν έχει βρεθεί κανένας από τους αγνοούμενους», τόνισε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διέταξε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούν και να διασωθούν.
Το πλήρωμα του σκάφους Lupeng Yuanyu 028 αποτελείται από 17 υπηκόους Κίνας, 17 υπηκόους Ινδονησίας και 5 υπηκόους Φιλιππίνων, διευκρίνισε το CCTV.
Το σκάφος, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία Penglai Jinglu Fishery Co, αναποδογύρισε στις 03:00 της Τρίτης [τοπική ώρα· στις 22:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας], σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σκάφη από την Αυστραλία και άλλες χώρες μετέβαιναν στο σημείο του ναυαγίου· η Κίνα ανέπτυξε δυο πλοία για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας, συνέχισε το δίκτυο.
Η κινεζική κυβέρνηση επικοινώνησε κατεπειγόντως με τις πρεσβείες και με τα προξενεία της στην Αυστραλία, στη Σρι Λάνκα, στις Μαλδίβες, στην Ινδονησία, στις Φιλιππίνες και άλλες χώρες για να ενημερώσει σχετικά με το συμβάν και να ζητήσει συνδρομή ώστε να διεξαχθεί συντονισμένη επιχείρηση, κατά το CCTV.
Η Κίνα διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο σκαφών ανοικτής θαλάσσης ικανών να αλιεύουν σε μεγάλα βάθη στον κόσμο, με τον αριθμό τους να εκτιμάται το 2022 πως έφθανε τα 564.000, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.
Όμως, λόγω της ανάλωσης των αλιευμάτων, τα κινεζικά σκάφη αναγκάζονται να πλέουν ολοένα πιο μακριά, με αποτέλεσμα διάφορες νομικές διενέξεις, ενώ αρκετά έχουν εμπλακεί σε ναυτικά δυστυχήματα. Δυο μέλη του πληρώματος κινεζικού αλιευτικού, υπήκοοι Κίνας, έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο όταν το σκάφος τους ναυάγησε στα ανοικτά των Φιλιππίνων.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ