Connect with us

Ειδήσεις

Αίτημα παράταξης για τον απολογισμό διετίας του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Published

on

H ανακοίνωση της παράταξης “Λυκόβρυση-Πεύκη 2020” που ζητά τον διετή απολογισμό του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης:

 

Είναι πανάρχαια συνήθεια μέσα στα βάθη των χρόνων της Ιστορίας μας ο απολογισμός των πεπραγμένων κάθε Άρχοντα-ηγέτη μέσα σε ευνομούμενες δημοκρατικές κοινωνίες. Έτσι για παράδειγμα στην Αρχαία Αθήνα, στην κοιτίδα της Δημοκρατίας, οι απολογισμοί γίνονταν σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, στην Εκκλησία του Δήμου, ενώπιον δηλαδή όλων των γηγενών Αθηναίων πολιτών, αυτών δηλαδή που είχαν το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής.

Στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αναπόσπαστη συνήθεια αλλά και υποχρέωση των εκάστοτε Δημάρχων να παρουσιάζουν τα πεπραγμένα τους, όταν συμπληρώνονται κάποια χρονικά διαστήματα-ορόσημα της δημαρχιακής τους θητείας.

Έτσι με την συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου από την νέα Δημοτική Αρχή, είναι επιβεβλημένο δημοκρατικό καθήκον του κου Δημάρχου να παρουσιάσει τις μέχρι τώρα δράσεις του, τα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ακόμη, τις λύσεις που δόθηκαν ή θα δοθούν στο εγγύς μέλλον , ενώπιον των συμπολιτών μας, οι οποίοι με την ψήφο τους πριν δύο χρόνια τους εμπιστεύθηκαν τα ηνία της διοίκησης του Δήμου μας.

Έτσι, κατά την γνώμη μας, απαιτείται η ουσιαστική και όχι τυπική συμμετοχή των συμπολιτών μας, αλλά και όλων των φορέων του Δήμου μας, των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας οι οποίοι καλούνται να επιδείξουν σόφρωνα συμπεριφορά, γιατί δεν πρέπει να ξεχνούν ότι είναι θεσμικά όργανα της όλης διαδικασίας διοίκησης του Δήμου μας, η καλόπιστη κριτική των οποίων θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα για το μέλλον του Δήμου μας.

Είναι ανάγκη να τηρηθεί σωστή διαδικασία. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν πως η αρνητική κριτική για να είναι εποικοδομητική πρέπει να συνοδεύεται από στοιχεία θετικής αντιπροσφοράς. Μόνο έτσι ένας απολογισμός μπορεί να πετύχει τους στόχους του.

Η Δημοτική κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 καλοπροαίρετα εισηγείται τα εξής:

1) Να γίνουν ξεχωριστοί απολογισμοί των τοπικών συμβουλίων των δημοτικών διαμερισμάτων Πεύκης και Λυκόβρυσης με οργάνωση συνελεύσεων τοπικού χαρακτήρα για όλους τους συμπολίτες μας.

2) Απολογισμός Δημοτικής Αρχής όπου στην όλη διαδικασία να προεδρεύει ο κος Δήμαρχος.

3) Να δοθεί επαρκής χρόνος στο λόγο της μειοψηφίας, τόσο στις εκπροσωπούμενες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους.

4) Να δοθεί η ευκαιρία παρουσίας και λόγου στον αμέσως προηγούμενο Δήμαρχο της Πόλης μας, καθότι έτσι εξασφαλίζεται η συνέχεια της δράσης του Δήμου μας.

5) Να δοθεί ο λόγος σε όλους τους φορείς της περιοχής μας μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία

6) Να φροντίσει η Δημοτική αρχή να ενημερωθούν όλοι οι συμπολίτες μας έγκαιρα για να υπάρχει συμμετοχή και να δοθεί ο λόγος σε όσους το ζητήσουν αφού πρώτα έχει καθοριστεί η διαδικασία του απολογισμού με την σύμφωνη γνώμη της μειοψηφίας.

Θεωρούμε πως ο Δήμος μας και δημοκρατική παράδοση έχει και η νέα Δημοτική Αρχή διαπνέεται από δημοκρατικά αισθήματα, σε μια εποχή που όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μας έχουν απόλυτη ανάγκη της ενημέρωσης και της δημοκρατικής συμμετοχής τους στα δημοτικά δρώμενα.

Πιστεύουμε απόλυτα πως η Δημοτική Αρχή και ο κος Δήμαρχος ιδιαιτέρως θα ανταποκριθούν στην άμεση αυτή εκδήλωση δημοκρατικής τους ευαισθησίας στη πράξη.

Ευχόμαστε ολόψυχα να γίνει δεκτή η πρόταση μας και δηλώνουμε πως είμαστε στη διάθεση των ιθυνόντων εφόσον μας ζητηθεί να βοηθήσουμε για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ