Ειδήσεις
Eξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2023/05/astynomia-6.jpg)
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής, συμμορία ανηλίκων τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, έχοντας ως ορμητήριο οικισμό στο Μενίδι.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας (27/1), 4 ανήλικοι, ηλικίας 15, 14 και 13 ετών, ως μέλη συμμορίας που διαπράττει κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και για μη έκδοση ταυτότητας, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 7 ανήλικοι και 23χρονος. Μέλος της συμμορίας είναι και 15χρονος, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Aνηλίκων.
Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα των αστυνομικών, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο, προέβαιναν σε κλοπές και ληστείες στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.
Ως προς την μεθοδολογία της δράσης τους, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, απογευματινές και βραδινές ώρες και χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο οικισμό στο Μενίδι, προέβαιναν σε διαρρήξεις εταιριών αλλά και σε ληστείες με την απειλή χρήσης όπλου και σωματικής βίας από πεζούς και οδηγούς.
Όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των κατηγορουμένων εντοπίζεται σε παρακείμενα σημεία της λεωφόρου Κηφισού όπου σε μία περίπτωση διέρρηξαν εταιρεία, σπάζοντας την κεντρική είσοδο, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό άνω των 35.000 ευρώ.
Χαρακτηριστική περίπτωση της δράσης τους, όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, συνιστά περίπτωση όπου εκμεταλλευόμενοι την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο σημείο, προσέγγισαν προσωρινά ακινητοποιημένο όχημα ταξί όπου 4 ανήλικοι άνοιξαν τις πόρτες του οχήματος και αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο.
Επίσης όλοι οι κατηγορούμενοι δεν είχαν προβεί σε έκδοση ταυτότητας και κάποιοι εξ αυτών δήλωναν διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, προκειμένου να καταστεί δυσχερής η ταυτοποίησή τους.
Σημειώνεται ότι τα αφαιρεθέντα αντικείμενα από την διάπραξη των κλοπών και των ληστειών, τα μεταπωλούσαν άμεσα σε κλεπταποδόχους, με επιδίωξη απόκτησης οικονομικού οφέλους.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις κλοπών και ληστειών, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος της εγκληματικής τους δράσης ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 37.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας