Ειδήσεις
Economist: Χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το χρυσό μετάλλιο από τον Economist:
«Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη βελτίωση στη βαθμολογία του δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που καταρτίζει ο Economist, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Η εξέλιξη αυτή είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η οικονομία μας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν έχει συνωμοτήσει το σύμπαν υπέρ της κυβέρνησης έτσι ώστε ο Economist, γνωστός για την εγκυρότητά του, να λέει ότι η Ελλάδα έχει πετύχει αυτή την επίδοση, σε συνέχεια μιας σειράς άλλων θετικών αξιολογήσεων.
Αποτελεί, επίσης, απάντηση σε όσους επιμένουν να καταστροφολογούν και να μηδενίζουν τις προσπάθειες. Η κυβέρνηση ποτέ δεν αρνήθηκε ότι η μεταρρυθμιστική δράση πρέπει να συνεχιστεί σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Αυτό άλλωστε είναι που κάνουμε. Η συνεχής καταστροφολογία αδικεί τον ελληνικό λαό, τις προσπάθειες και τις θυσίες του.
Ο δείκτης του Economist μετρά την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε 82 χώρες, με βάση 91 μεταβλητές που κατανέμονται σε 11 διαφορετικές κατηγορίες (πολιτικό περιβάλλον, μακροοικονομικό περιβάλλον, επιχειρηματικές ευκαιρίες, πολιτική ως προς την ελεύθερη αγορά και τον ανταγωνισμό, πολιτική έναντι των ξένων επενδύσεων, εξωτερικό εμπόριο, φόροι, χρηματοδότηση, αγορά εργασίας, υποδομές και τεχνολογική ετοιμότητα).
Όπως αναφέρεται στην έκθεση: «Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον κατά την περίοδο αυτή. Αυτό αντανακλά τον αντίκτυπο μιας φιλοεπιχειρηματικής κυβέρνησης, με επικεφαλής το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που διανύει τώρα τη δεύτερη θητεία της, η οποία προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις, μείωσε τους φόρους και τόνωσε την επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Όλα αυτά δεν είναι μόνο επιτυχία της κυβέρνησης. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας!»
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ