Ειδήσεις
Εγκαίνια για το νέο παιδικό σταθμό του Δήμου Ηρακλείου

Με κάθε επισημότητα «άνοιξε» ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο Άνω Ψαλίδι, τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν από τον Δήμαρχο, Νίκο Μπάμπαλο, την διοίκηση και τους εργαζόμενους του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, του δημοτικού συμβουλίου, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων αλλά και πλήθος κατοίκων και φορέων της πόλης.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Πάρου και Νάξου, Καλλίνικος από κοινού με τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ.
Πρόκειται για το νέο παιδικό σταθμό, στην διασταύρωση των οδών Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς, που ήδη φιλοξενεί τα πρώτα από το σύνολο των 150, περίπου, παιδιών που μπορεί να στεγάσει.
Ο Δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος κατά τον χαιρετισμό του τόνισε: «Με βαθιά συγκίνηση, παραδίδουμε στο Ηράκλειο τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό, με την ευχή να γίνει ο προθάλαμος για να μπορέσουν οι μικροί Ηρακλειώτες να εκπληρώσουν στο ακέραιο τα δικά τους όνειρα και προσδοκίες. Το αξίζει η πόλη μας, το αξίζουν τα παιδιά. Το αξίζουμε», το μήνυμα στον χαιρετισμό του Νίκου Μπάμπαλου.
Ο δήμαρχος εξιστόρησε τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε αυτό το μεγάλο έργο, όπως είπε, με αρκετές δυσκολίες και παράδοξα τα οποία πάντως, δεν κατάφεραν να κάμψουν την αποφασιστικότητα και την προσήλωση των ανθρώπων του Δήμου, διαχρονικά, για να ανεγερθεί ο απαραίτητος για την πόλη σταθμός.
«Αποδείξαμε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα μεγάλα και σημαντικά μπορεί να υπάρξει συνέχεια στο έργο ενός Δήμου. Κυρίως, όμως, αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, σύστημα και οργάνωση μπορούμε να κάνουμε πράγματα προς όφελος των Ηρακλειωτών», σχολίασε.
Ο Νίκος Μπάμπαλος έδωσε για το άμεσο μέλλον ραντεβού με τους Ηρακλειώτες στα εγκαίνια ενός ακόμα δημοτικού παιδικού σταθμού, ο οποίος θα ανεγερθεί στο Παλαιό Ηράκλειο, επί της λεωφόρου Πλαπούτα. Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος, ήδη έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση για το νέο αυτό έργο, οι εργασίες για το οποίο θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες.
«Ετοιμάσαμε έναν άρτιο παιδικό σταθμό που έχει εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα υλικά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το βέλτιστο εκπαιδευτικό περιβάλλον στα πρώτα βήματα των παιδιών της πόλης», τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΠΑΚΜ, Χρύσα Αγγελοπούλου.
Εν συνεχεία, ο υπουργός Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπογράμμισε «Η συμμετοχή του παιδιού σε ένα κέντρο παιδικής φροντίδας όπως αυτό, έχει σημαντικό ρόλο στην διάπλαση του χαρακτήρα του. Χαίρομαι που ο Δήμος έδωσε προτεραιότητα σε αυτό το έργο και κατάφερε να το φέρει εις πέρας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, σχολίασε την συμβολή του Υπουργείου στην τακτοποίηση των θεμάτων προσωπικού, ζητώντας από τον Δήμο και τους εργαζόμενους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την φροντίδα των παιδιών.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τους ανθρώπους του Δήμου, οι οποίοι, όπως τόνισε, κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα μεγάλο έργο παρά τα εμπόδια που έφερε η κακώς εννοούμενη «ελληνική πραγματικότητα».
Εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταφέροντας μήνυμα του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη λειτουργία του νέου παιδικού σταθμού.
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι «να υπάρχει Παιδεία σε αυτόν τον τόπο».
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ