Ειδήσεις
Επίσκεψη εργασίας Γ. Γαβρίλη σε αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2016/05/images_0newsize_person_gavrilis.jpg)
Σε αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης μαζί με τους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Πειραιά Μ. Γιαννακάκη, Γ. Αλεβιζόπουλο, Μ. Λαμπρίδου και Ειρ. Μεταξά, όπου και ενημερώθηκαν από αρχαιολόγους του Υπουργείου Πολιτισμού για την πορεία των εκτελούμενων έργων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
Τα έργα αφορούν στην αναστήλωση, ανάδειξη και απόδοση στο κοινό των συγκεκριμένων χώρων και μνημείων.
Ειδικότερα, επισκέφθηκαν:
α) Το αρχαίο θέατρο της Ζέας, στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά.
Στόχος των εργασιών είναι η συντήρηση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου, ώστε να καταστεί λειτουργικό και σε συνδυασμό με την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου του παλαιού Μουσείου, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου αρχαιολογικού πάρκου, με την ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου. Ο προϋπολογισμός ολόκληρου του έργου, για το οποίο υπάρχει εγκεκριμένη προμελέτη, είναι ένα εκατομμύριο €.
β) Την οχύρωση της Αρχαίας πόλης του Πειραιά, στο τμήμα του Κονωνείου Τείχους, έναντι του νοσοκομείου Μεταξά, στις Αστικές Πύλες, στην οδό 34ου Συντάγματος και στην Ηετιώνεια Πύλη.
Στις θέσεις αυτές προγραμματίζονται ή εκτελούνται τα εξής έργα:
1. Απομάκρυνση μπαζών και ανάδειξη σημαντικού τμήματος (περίπου 800 μ.) του Κονωνείου Τείχους. Το έργο είναι προϋπολογισμού 250.000 €.
Είναι αξιοσημείωτο ότι από την έναρξη των εργασιών μέχρι την αποπεράτωσή τους υπολογίζεται ότι θα απομακρυνθούν περίπου 140.000 κυβικά μέτρα χώματος, από επιχωματώσεις, που είχαν γίνει την περίοδο της δικτατορίας.
2. Βελτίωση συνθηκών φωτισμού, ανάδειξης και πρόσβασης στις Αστικές Πύλες, ώστε ο χώρος να καταστεί επισκέψιμος. Προϋπολογισμός 450.000€
3. Ανάδειξη και συμπλήρωση του αρχαιολογικού έργου στην Ηετιώνεια Ακτή, με την αποκατάσταση δύο ακόμα πύργων της οχύρωσης της αρχαίας πόλης του Πειραιά. Το έργο είναι προϋπολογισμού 700.000 € και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017, ώστε να έχει καταστεί επισκέψιμος ο χώρος.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις7 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας