Ειδήσεις
Με δυνατά μηνύματα πέρασε η «Φλόγα Αγάπης» από το Ηράκλειο

Τους δρόμους του Ηρακλείου φώτισε για λίγες ώρες η Φλόγα Αγάπης, περνώντας από την πόλη στο πλαίσιο της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, προκειμένου να διαδώσει το μήνυμα της ανάγκης να γίνουν ακόμα περισσότεροι οι αιμοδότες στην χώρα μας.
Την Φλόγα υποδέχθηκε και παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, συνοδευόμενος από εκπροσώπους φορέων αλλά και πλήθος απλών κατοίκων της πόλης.
Όλοι μαζί, μια φωνή και ένα σύμβολο, περπάτησαν με την Φλόγα στους δρόμους του Ηρακλείου για να καταλήξουν στο πάρκο της οδού Πεύκων και να ανάψουν τον βωμό που είχε στηθεί στο χώρο του φεστιβάλ «Ηράκλεια 2016» για να φιλοξενηθεί η Φλόγα και το μήνυμά της.
«Με αυτή την συμβολική κίνηση ζητάμε από τους Ηρακλειώτες – που άλλωστε έχουν αποδείξει την στάση τους απέναντι στο κάλεσμα για αλληλεγγύη – να τονώσουν ακόμα περισσότερο το εθελοντικό κίνημα των αιμοδοτών, σε μια εποχή που υπάρχει πραγματική και κρίσιμη ανάγκη για αίμα. Ας δώσουμε και πάλι εμείς το παράδειγμα πρώτοι», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.
Βράβευση εθελοντικών ομάδων της πόλης
Με αφορμή την έλευση και την φιλοξενία της Φλόγας Αγάπης στο Ηράκλειο, ο Δήμος βράβευσε – στο περιθώριο της Λαμπαδηδρομίας – τους φορείς και τα πρόσωπα εκείνα που έχουν επιδείξει καίρια εθελοντική δράση στην πόλη τόσο στο παρελθόν, όσο και τα τελευταία χρόνια που η ανάγκη για προσφορά και στήριξη της κοινωνικής συνοχής έχει αυξηθεί.
Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν:
– οι πρώην εργαζόμενες του Δήμου, Λίτσα Θεοδωροπούλου, Μαρία Μανδηλά, Μαίρη Ζούκου, Ευαγγελία Καμβίση, οι οποίες τέσσερις δεκαετίες πριν εμπνεύστηκαν την δράση της Αιμοδοσίας του Δήμου, που συνεχίζεται έως και σήμερα,
– όλοι οι εθελοντές αιμοδότες που λαμβάνουν μέρος τακτικά στην συγκεκριμένη δράση,
– οι εθελοντές ιατροί που στελεχώνουν τα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης,
– τα μέλη και οι γιατροί των ΚΑΠΗ του Δήμου, που βοηθούν σε κάθε δράση αιμοδοσίας,
– ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου, με ενεργή προσφορά στις αιμοδοσίες,
– το Σώμα Εθελοντών του Δήμου αλλά και η, έως τώρα, υπεύθυνη του Σώματος, Ελένη Υφαντή.
«Ας είναι η δράση τους, φωτεινό παράδειγμα για όλους μας σε καιρούς που η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα εθελοντικά κινήματα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους ως τελευταία ασπίδα της κοινωνικής συνοχής», σχολίασε στον χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ” που κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024