Ειδήσεις
Στο Μαξίμου οι Δήμαρχοι για το Ελληνικό

Με τους τρεις δημάρχους που εμπλέκονται άμεσα με την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού θα συναντήσει ο πρωθυπουργός στη 13.30, μετά από πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου και επικοινωνία του κ. Φλαμπουράρη με τον κάθε Δήμαρχο.
Σημειώνεται ότι για την επένδυση έχουν ήδη υπάρξει αντιδράσεις από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τους εκπροσώπους των Δήμων να ζητούν λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων, καλύτερη ενημέρωση, περισσότερο πράσινο, συγκεκριμένα αντισταθμιστικά οφέλη και προσλήψεις δημοτών στις νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν.
Παράλληλα, υπάρχουν και κάποια προβλήματα μεταξύ των δημάρχων, ωστόσο, η κυβέρνηση θέλει να ρίξει τους τόνους και στην συνάντηση της Τετάρτης θα συζητηθούν διεξοδικά όσα προβλέπονται στο μνημόνιο κατανόησης αλλά και συνολικά τα οφέλη από την επένδυση όχι μόνο για τους όμορους δήμους αλλά και ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.
Σημαντικότερο “αγκάθι” είναι πάντως η διαχείριση των απορριμάτων για την οποία η δέσμευση του Επενδυτή για την επίλυση του προβλήματος απορριμμάτων των όμορων Δήμων, προβλέπει:
“Ο Επενδυτής αναλαμβάνει τη συμμετοχή του με ποσοστό έως και 50%, στη μελέτη και κατασκευή κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και χώρου μεταφόρτωσης/προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων σε περιοχή εκτός του Ακινήτου”.
Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης “έπεσαν” οι υπογραφές μεταξύ δημοσίου και της κοινοπραξίας Global Investment Group.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024