Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη Gioacchino Rossini στο Κηποθέατρο Παπάγου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την ευκαιρία της Εθνικής Γιορτής της Ιταλικής Δημοκρατίας, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και την Accademia Rossiniana ‘Alberto Zedda’ του Rossini Opera Festival, διοργανώνουν μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη Gioacchino Rossini.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου 2024 στις 20.30 στο Κηποθέατρο Παπάγου (Πάρκο Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου, οδός Κορυτσάς) και θα συμμετέχουν νέοι και ταλαντούχοι τραγουδιστές από την Accademia Rossiniana. Θα ερμηνεύσουν οι Vittoriana De Amicis (υψίφωνος), Chiara Tirotta (μεσόφωνος), Francesco Auriemma (βαρύτονος) και Alessandro Uva (πιάνο).

Ο Gioacchino Rossini, γεννημένος στο Pesaro, επιλέχθηκε ως κεντρική φιγούρα αυτής της συναυλίας όχι μόνο για τη συμβολή του στη μουσική όπερας, αλλά και προς τιμή για την αναγνώριση της γενέτειράς του ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2024. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν αγαπημένες άριες του Rossini από τις πιο διάσημες όπερές του «Il Barbiere di Siviglia», «Il Turco in Italia» και «L’italiana in Algeri».

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, προσφέροντας σε όλους τους λάτρεις της μουσικής την ευκαιρία να απολαύσουν μια αξέχαστη βραδιά ιταλικού πολιτισμού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ