Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Ομιλία σε υψηλούς τόνους του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Θα αλλάξουμε με ρεαλιστικό

τρόπο το μνημόνιο”

Ως μια ημερομηνία που θα τη θυμούνται όλοι καθώς  σήμερα ορκίζεται μια Βουλή που αύριο… διαλύεται! χαρακτήρισε τη σημερινή ορκωμοσία ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του.  O κ. Σαμαράς είπε πως έχει ξεκινήσει ήδη η καινούργια μάχη και κάλεσε τους Βουλευτές να δώσουν δυναμικό παρών “ώστε να χτίζουμε λόγο πειστικό και αιχμηρό, απέναντι στα ξύλινα συνθήματα του λαϊκισμού”.

Συνεχίαζοντας είπε  πως ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους: “Από τη μία, να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, με αλλαγές που να γίνονται, σε μια Ευρώπη που και αυτή αλλάζει. Και από την άλλη, να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το Ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης, εκτός Ευρώπης, και της κατάρρευσης όσων είχαμε φτιάξει μέχρι τώρα”.
Σφοδρή ήταν η επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ: “ Και να βγούμε από το ευρώ και την Ευρώπη. Δεν έχουν σχέδιο. Κι αυτά που λένε καθημερινά οδηγούν σε πολύ χειρότερα απ’ αυτά που ζούμε ήδη. Προκαλούν ανησυχία στους πολίτες. Πότε για τις καταθέσεις που θέλουν να τους βάλουν χέρι. Πότε για τις επενδύσεις που τις διώχνουν. Πότε για τις επιχειρήσεις που θέλουν να τις φορολογήσουν κι άλλο. Δηλαδή, να τις κλείσουν. Πότε για διάλυση της αστυνομίας που προτείνουν. Δεν χρειάζεται εμείς να επισημαίνουμε τους κινδύνους που προκαλούν. Τους αποκαλύπτουν οι ίδιοι. Με ολοφάνερη αλαζονεία, αλλά και απίστευτη σύγχυση.
Πέρα από την αλαζονεία και τη σύγχυσή τους, υπάρχει κι ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους, που δεν κρύβεται: ο φόβος για τον ίδιο τους τον εαυτό!
Απέκτησαν ξαφνική δύναμη που δεν την περίμεναν και… τρόμαξαν!
Δεν τρομάζουν μόνο τους πολίτες με αυτά που λένε…
Τρόμαξαν και οι ίδιοι από την ευθύνη μιας πιθανής διακυβέρνησης.
Είναι ανέτοιμοι και ανίκανοι να αναλάβουν τέτοιες ευθύνες.
Κι αυτό δεν αλλάζει, γιατί δεν έχουν ένα πρόσωπο, έχουν πολλά πρόσωπα.
Είναι ομοσπονδία από συνιστώσες αριστερών ομάδων. Που ξεκινάνε από τη νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία”.

“Mπορούμε να λειτουργήσουμε με ρεαλιστικό τρόπο αντιμνημονιακά”

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η παράταξη του  μπορεί να δημιουργήσει “μέτωπο αντίστασης στην απελπισία, το φόβο και την καταστροφή”.    
Σχετικά με την αντιμετώπιση του μνημονίου απάντησε τα εξής:
“Μας κατηγορούν: Εσείς θα συνεχίσετε το Μνημόνιο, θα το σταματήσουμε!
Κάνουν λάθος και στα δύο: Εμείς έχουμε την γνώση και την ικανότητα να αλλάξουμε με ρεαλιστικό τρόπο το Μνημόνιο. Είμαστε εκείνοι που μπορούμε να λειτουργήσουμε με ρεαλιστικό τρόπο αντιμνημονιακά. Εκείνοι απλώς βγάζουν την Ελλάδα από την Ευρώπη και τη στέλνουν δεκαετίες πίσω…
Tώρα, αυτά που λέγαμε εμείς, τα λένε πλέον όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη.
Να βγούμε από τη μονόπλευρη λιτότητα. Να πιάσουμε τους στόχους μας με Ανάπτυξη.
Η Ευρώπη αλλάζει κατεύθυνση.
Έρχεται σε αυτά που λέγαμε εμείς από την αρχή.
Και τώρα η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί.
Αλλά για να επωφεληθεί πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη.
Εμείς οι Έλληνες αδικηθήκαμε τα τελευταία χρόνια.
Αλλά και πρέπει να αλλάξουμε. Γιατί και το αναπτυξιακό μας μοντέλο χρεοκόπησε και το σύστημα διακυβέρνησης απέτυχε.
Κάποιοι θέλουν να γυρίσουμε δεκαετίες πίσω. Και είναι έτοιμοι να ρισκάρουν την έξοδο από την Ευρώπη.
 Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα: Και το σπάταλο κράτος και την παντοδύναμη γραφειοκρατία, και τις αδικίες του φορολογικού συστήματος, και την ανεργία και τα λουκέτα και τη φτώχεια.
Αλλά, για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Χρειάζεται παραμονή στο ευρώ. Χρειάζονται ισχυρές συμμαχίες για την Ελλάδα.
Το κακό είναι ότι η Ευρώπη μας απογοήτευσε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα. Και κάποιες φορές, ακούγοντας κάποιες δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρώπης και δίκαια κανείς και εξοργίζεται και αγανακτεί. Αλλά το καλό είναι ότι η Ευρώπη σήμερα αλλάζει. Και για να αλλάξουμε την Ελλάδα πρέπει να παραμείνουμε σε μιαν Ευρώπη, που και εκείνη αλλάζει”.
To δίλημμα που τίθεται όπως και η λύση για τον ίδιο είναι προφανείς: “Κάποιοι νομίζουν ότι… καταγγέλλοντας θα σώσουν τη χώρα. Τους απαντάμε:  Υπάρχει μόνο μια διέξοδος από την κρίση. Η Αναγέννηση και η Ανάπτυξη της Ελλάδας.
Κι από την άλλη πλευρά, υπάρχει πια ένας σίγουρος δρόμος καταστροφής.
Η καταγγελία της Ευρώπης και η έξοδος από το ευρώ! Σε τέσσερις βδομάδες ο Ελληνικός λαός θα διαλέξει τη Ανάπτυξη και θα απορρίψει την καταστροφή”.

“Είμαστε το μέτωπο της Ελλάδας και της Ευρώπης”
Κλείνοντας έστειλε μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης: “Μέρα με την ημέρα πυκνώνουν οι δυνάμεις που στοιχίζονται γύρω μας για να αποτρέψουμε την καταστροφή και να ανοίξουμε το δρόμο για την Ανάπτυξη της χώρας.
Μέρα με τη μέρα στρέφονται σε μας, όλο και περισσότεροι που ψήφισαν διαφορετικά στις 6 Μαΐου.
Αυτή η συσπείρωση γίνεται και στη βάση και σε όλη την ενδιάμεση κλίμακα και στην κορυφή.
Και πρώτος εγώ, δείχνω έμπρακτα, ότι μπροστά στο καλό του τόπου, βάζω το «εμείς» πάνω απ’ όλα. Βάζω την προστασία της Ελλάδας πιο ψηλά από οποιαδήποτε άλλη σκέψη. Γιατί, «οι καιροί ου μενετοί!»
Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί.
Ενωμένοι όσο ποτέ. Αποφασισμένοι όσοι ποτέ.
Και θα την κερδίσουμε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων. Ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν παλαιότερα. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν πριν δέκα μέρες.
Είναι η συσπείρωση όλων των Ελλήνων που διαλέγουν την Ελπίδα από τη βεβαιότητα της Καταστροφής. Πατάμε γερά πάνω στην Ελληνική κοινωνία.
Το ενωτικό μας μήνυμα, συσπειρώνει τον κόσμο.
Κι η συσπείρωση του κόσμου μας δίνει δύναμη.
Κι όσο περισσότερο συσπειρώνεται ο λαός στη δική μας επιλογή, τόσο περισσότερο Ελπίδα ακτινοβολούμε. Οι Έλληνες ενώνονται και προχωρούν στο δρόμο της Ανάπτυξης, στο δρόμο της Ευρώπης, στο δρόμο όπου πρωτοστατούν οι δυνάμεις του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που εκφράζουν και τις καλύτερες παραδόσεις του Ελληνικού Έθνους.
Πάντα ήμασταν Ελεύθερος λαός, με φιλελεύθερα ιδανικά και ισχυρή αλληλεγγύη μεταξύ μας. Μας ένωνε η αγάπη για την Πατρίδα μας, το προσωπικό φιλότιμο, το σθένος και το πείσμα του καθενός μας.
Αυτά όλα – φιλοπατρία, φιλότιμο, σθένος και πείσμα – μας συγκρατούσαν στα δύσκολα και μας όπλιζαν με κουράγιο. Αυτά μας ένωναν πάντα.
Αυτά υπήρξαν ανέκαθεν τα ανίκητα όπλα μας: Αυτά μας ενώνουν και σήμερα. Με αυτά θα νικήσουμε!
Είμαστε το μέτωπο της Ευρώπης και της Ελπίδας.
Για μιαν Ελλάδα που αλλάζει σε μιαν Ευρώπη που αλλάζει. Για μιαν Ελλάδα που αποκρούει το φόβο. Που αποκρούει την καταστροφή. Που απορρίπτει τις λαθεμένες επιλογές του χθες. Που απορρίπτει τις «συνιστώσες» της μόνιμης διαμαρτυρίας.
Πάμε όλοι μαζί. Καλό αγώνα. Καλή δύναμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ