Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

“Στις εκλογές μας οδηγεί η επιμονή

Σαμαρά και Βενιζέλου στο μνημόνιο”

Ευθεία επίθεση στον κ. Σαμαρά, κατά κύριο λόγο, και στον κ. Βενιζέλο εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη. O κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τις 17  Ιουνίου, “θα είμαστε πολλαπλάσια περισσότεροι, θα έχουμε διπλασιαστεί και δε θα χωράμε σ’ αυτά τα έδρανα”.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είπε τα εξής:

“Όλες αυτές τις μέρες τα κόμματα του μνημονίου διαλαλούν ότι η δική μας αδιαλλαξία μας οδηγεί εκ νέου στις κάλπες. Η αλήθεια είναι ότι στις κάλπες εκ νέου μας οδηγεί η επιμονή του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου στην εφαρμογή του μνημονίου.
Ο κ. Σαμαράς πρωτοστατεί στις τελευταίες, απελπισμένες μάχες οπισθοφυλακής που δίνει ο παλιός πολιτικός κόσμος, εφευρίσκοντας ανύπαρκτους κινδύνους και συνεργώντας με περισσή ανευθυνότητα, στην εξελισσόμενη διαδικασία πιστωτικής ασφυξίας. Αποδεικνύει, όμως, την πλήρη αναξιοπιστία και απαξίωση του παλιού πολιτικού κόσμου, όταν προσποιείται ότι δε θυμάται τη νωπή ψήφο που έδωσε ο ίδιος στο δεύτερο μνημόνιο και τη νωπή ακόμα υπογραφή του στις επιστολές στην κ. Μέρκελ και στην κ. Λαγκάρντ…. Η ΝΔ  και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, έχουν προσωπικά και πολιτικά δεσμευτεί στο Μνημόνιο γι’ αυτό και δεν είναι ικανοί, δεν έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη δυναμική αλλαγής στην Ευρώπη, την οποία τροφοδότησε με την ψήφο του στο ΣΥΡΙΖΑ ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου και πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο στις επόμενες εκλογές. Δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την Ευρώπη και τη δυναμική της αντίστασης των λαών της Ευρώπης οι γιες μεν της κλονιζόμενης κ. Μέρκελ και του απελθόντος κ. Σαρκοζί.
Δε γίνεται να έχει η Ελλάδα μια κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί στο μνημόνιο τη στιγμή που ακόμα και ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κάνει καθαρό ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο δε θα περάσει αν δεν αλλάξει. Και σας θυμίζω ότι αυτό το περιβόητο δημοσιονομικό σύμφωνο έσπευσαν Βενιζέλος και Σαμαράς να το ψηφίσουν σχεδόν νύχτα, λίγο πριν κλείσει η Βουλή, τις μέρες εκείνες που πέφτανε βροχή οι τροπολογίες…”.

“O ελληνικός λαός δεν θα εκβιαστεί”

“Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Οι μάσκες όμως πέφτουν σιγά–σιγά. Και οι μάσκες πέφτουν διότι κάποια στιγμή όλοι θα αναγκαστούν να μιλήσουν επί της ουσίας της πολιτικής – όπως εμείς κάναμε από την πρώτη στιγμή. Η κοινωνία καταρρέει, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν, τα δημόσια σχολεία καταρρέουν, τα πανεπιστήμια από 1ης Ιούνη θα μείνουν δίχως κρατική χρηματοδότηση και από 1ης του Σεπτέμβρη –εξαιτίας αυτού του νόμου της κ. Διαμαντοπούλου– θα μείνουν χωρίς τη δυνατότητα να διοικούνται απ’ αυτούς που εξελέγησαν από την ακαδημαϊκή κοινότητα, το κοινωνικό κράτος καταρρέει, η ανεργία έχει φτάσει στο 22%, ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και αυτό είναι το μέλλον της σταθερότητας και της ασφάλειας που προτείνουν στον ελληνικό λαό τα κόμματα του μνημονίου.
Από την άλλη πλευρά εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα φανερό και γνωστό σε όλους, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν τη δική τους κρυφή ατζέντα, σύμφωνη με τις επιλογές και τις επιταγές της ντόπιας και ξένης διαπλοκής. Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα, θέλουν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο. Και είναι βέβαιο πια πως αν κάτι μπορεί να βάλει τέλος, αν κάτι μπορεί να τους σταματήσει αυτή είναι η Αριστερά.
Δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν, όμως, με επιχειρήματα, δεν μπορούν να κάνουν ιδεολογική και προγραμματική αντιπαράθεση μαζί μας γι’ αυτό καταφεύγουν στη χυδαιότητα και τη σπέκουλα.
Τελευταίο τους χαρτί η χωρίς όρια σπέκουλα εις βάρος της κοινωνίας, της οικονομίας και οι φήμες που διασπείρουν δεξιά και αριστερά για επικείμενη τραπεζική χρεοκοπία. Με περισσή ανευθυνότητα διαδίδουν εντός και εκτός της Ελλάδας ότι καταρρέει το τραπεζικό σύστημα, ότι θα μπει όριο στις αναλήψεις. Και κυρίως το συνδυάζουν και με την ψήφο του ελληνικού λαού στις επικείμενες εκλογές. Αν δεν ψηφίσουμε αυτό που θέλει η τραπεζοκρατία, τότε όλα θα καταρρεύσουν.
Εμείς, τους λέμε, με αίσθηση ευθύνης να σταματήσουν να αναπαράγουν ανεύθυνες κινδυνολογίες. Εάν κάτι έχει μείνει σταθερό σ’ αυτόν τον τόπο είναι οι καταθέσεις του λαού μας εξαιτίας της ωριμότητας του λαού μας. Και τις καταθέσεις αυτές τις εγγυάται το ελληνικό Σύνταγμα, τις εγγυόμαστε και εμείς με κάθε δυνατότητα που έχουμε να το πράξουμε αυτό και από κάθε θέση, από όποια θέση και αν θα βρεθούμε.
Βεβαίως αν από την εποχή του κ. Αλογοσκούφη που δώσανε αυτά  εκατοντάδες δις είχε επικρατήσει η δική μας άποψη, σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα διότι θα είχαν κρατήσει τα κλειδιά των τραπεζών το δημόσιο, θα είχαμε φροντίσει να υπάρχει και δημόσιος ισχυρός πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα που θα παρείχε τις αναγκαίες εκείνες ασφαλιστικές δικλείδες, που θα προστάτευαν τους πολίτες και τους καταθέτες.
Όμως, θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά, ο λαός μας δείχνει ψυχραιμία, αντιδρά ψύχραιμα, δείχνει πρωτοφανή ωριμότητα. Αυτοί οι οποίοι δείχνουν ανωριμότητα δεν είναι οι μικροί αποταμιευτές, είναι τα γνωστά και μη εξαιρετέα επιχειρηματικά συμφέροντα και το κάνουν αυτό με ένα μόνο σκοπό – να εκβιάσουν με σαφή πολιτική σκοπιμότητα. Εμείς τους προειδοποιούμε, τους προειδοποιούμε να μην παίζουν με τον πόνο και την ελεύθερη βούληση του ελληνικού λαού, να μην παίζουν με τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας.
Ο ελληνικός λαός ό,τι και να κάνουν δεν πρόκειται να καμφθεί. Όπως αντιστάθηκε στις 6 Μάη, το ίδιο ακριβώς θα κάνει και στις 17 του Ιούνη. Δεν θα υποκύψει, δε θα εκβιαστεί. Στις έξι Μάη έκανε το πρώτο βήμα, στις 17 Ιούνη θα το ολοκληρώσει. Και θα βάλει οριστικό τέλος στο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Καλούμε, λοιπόν, τις άλλες παρατάξεις να σταματήσουν το βρώμικο πόλεμο κατά της Αριστεράς, το βρώμικο πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ διότι λειτουργούν με περισσή ανευθυνότητα και αναπαράγουν την ίδια μασημένη κινδυνολογία. Καλούμε, όμως και τον ελληνικό λαό να μην υποχωρήσει τώρα.
Η πραγματική νίκη δεν έχει έρθει ακόμα, η πραγματική νίκη, η μεγάλη νίκη του λαού είναι μπροστά, είναι στις 17 του Ιούνη.
Ζητάμε, λοιπόν, λαϊκή εντολή για κυβέρνηση Αριστεράς. Ζητάμε λαϊκή εντολή για να μπει οριστικό τέλος στο μνημόνιο, για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Αυτόν τον αγώνα, αυτή τη μεγάλη αλλαγή που θα έλθει μέσα από την ψήφο του λαού μας και την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού βήματος  που έκανε στις προηγούμενες εκλογές, αυτή τη μεγάλη αλλαγή τη χρωστάμε στην ιστορία των αγώνων του λαϊκού μας κινήματος, τη χρωστάμε στις επόμενες γενιές.
Καλή δύναμη, καλό αγώνα και καλή αντάμωση σ’ αυτά εδώ τα έδρανα πολλές και πολλοί περισσότεροι και με ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες που θα τις επωμιστούμε για να προχωρήσουμε μπροστά”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ