Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Απολογισμός και επίθεση στην κυβέρνηση (photos+video)

Δημοσιεύθηκε

στις

Χαρακτήρα δημόσιου απολογισμού πήρε η εκδήλωση της δημοτικής παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”, που διοικεί το Δήμο Νέας Ιωνίας, για την κοπή της Βασιλόπιτας της στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου το μεσημέρι της Κυριακής 19 Ιανουαρίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επισημοποιήθηκε, υπό το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, η υποψηφιότητα εκ νέου του κ. Ηρακλή Γκότση για το δημαρχιακό θώκο στις εκλογές του Μαΐου. Μετά το αρχικό καλωσόρισμα του κόσμου που γέμισε την αίθουσα από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης κ. Χρήστο Χατζηϊωάννου, τα φώτα χαμήλωσαν και προβλήθηκε ένα βίντεο με φωτογραφικό υλικό με τις δράσεις της παράταξης  από τη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου μέχρι σήμερα. Τα επιτεύγματα της διοίκησης παρουσίασε και ο Δήμαρχος στην ομιλία του που ακολούθησε.
Ειδικότερα, αρχικά σημειώθηκε η συμμετοχή του Δήμου σε κοινωνικούς αγώνες όπως για το χαράτσι της ΔΕΗ και η ενίσχυση των κοινωνικών δομών με τη δημιουργία, μεταξύ άλλων, του Παντοπωλείου του Ιατρείου-Φαρμακείου και της Ιματιοθήκης. Στη συνέχεια υπογραμμίσθηκε οι παραμβάσεις υπέρ της οικογένειας με τη μείωση των τροφείων σε παιδικούς σταθμούς και κατασκλήνωση, την ολοκλήρωση της κατασκευής παιδικού σταθμού στην Ελευθερούπολη και την υλοποίηση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης το καλοκαίρι.
Αναφερόμενος στα οικονομικά του  Δήμου, ο κ. Γκότσης αφού αναγνώρισε πως ο δήμος ήταν νοικουρεμένος όταν παρέλαβε τη διοίκηση η Ενότητα, τόνισε πως υπήρξε μείωση των χρέων κατά περίπου 3,5 εκ. ευρώ αυτά τα τρία χρόνια παρά το γεγονός πως τα έσοδα του Δήμου μειώθηκαν κατά 11 εκ. ευρώ την ίδια περίοδο. Στον τομέα των έργων τονίστηκε η προώθηση μέσω της ολοκλήρωσης των μελετών, των μεγάλων έργων της ανάπλασης στο δημοτικό στάδιο και της κατασκευής υπόγειου γκαράζ στο Ο.Τ. 150 αλλά και μια σειρά παρεμβάσεων σε τομείς της καθημερινότητας όπως στα φρεάτια κλπ. Αναφορά έγινε και στη συντέλεση της απαλλοτρίωσης, μέσχω του Πράσινου Ταμείου, της πλατείας Παπαφλέσσα και οικοπέδου στα Ανθρακωρυχεία το οποίο θα διαμορφωθεί σε πλατεία.  Στον τομέα του περιβάλλοντος επισημάνθηκαν οι δενδροφυτεύσεις στα Τουρκοβούνια, η συμμετοχή σε προγράμματα ανακύκλωσης και η διατήρηση του καλού πείπεδου καθαριότητας με μείωση τελών σε ευπαθείς ομάδες.
Φυσικά ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του Δημάρχου αποτέλεσε σφοδρή κριτική των κυβερνητικών πολιτικών και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποστηρίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι ένας “θεσμός αποδυναμωμένος και αποκομμένος από πολίτες και κοινωνία”.


Χαιρετισμοί

Μετά την ομιλία του Δημάρχου έγινε η κοπής της πίτας πρώτα από τον ίδιο και μετά από τους υπόλοιπους επίσημους. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Μπουρδούκος, που έστειλε μήνμυμα ενότητας της παράταξης, οι Βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής (που θυμήθηκε τον αείμνηστο Γιώργο Ιωαννίδη) Δημήτρης Στρατούλης και Στάθης Παναγούλης. Επίσης, το λόγο πήραν και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ, κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, που ζήτησε να γίνουν οι Ευρωεκλογές μαζί με τις δημοτικές εκλογές στον πρώτο γύρο και όχι στο δεύτερο,   ο νεαρός Πρέσβης της Βενεζουέλας Franklin Gonzalez, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ιωνία 21ος Αιώνας”,  κ. Νίκος Κουκουλάρης, η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος κα Δέσποινα Θωμαΐδου και εκπρόσωποι τοπικών φορεών.
 
Δείτε video από την εκδήλωση εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=eKFGFtd2Vn0

http://www.youtube.com/watch?v=BzSur8KGj_M

http://www.youtube.com/watch?v=bOClh1XDl8A

http://www.youtube.com/watch?v=eown2XsNWVk

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ