Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Αριστερή αντικαπιταλιστική κίνηση στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την ιδρυτική συνέλευση – με συμμετοχή πάνω από πενήντα ατόμων – δημιουργήθηκε, την Κυριακή 2 Φλεβάρη στη Βίλλα Στέλλα, η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση στο Ηράκλειο Αττικής.   Τη συνέλευση άνοιξε ο κ. Γιώργος Ράγκος αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στο να παρθεί η πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Κίνησης, έκανε μία αναφορά στη κατάσταση του Δήμου Ηρακλείου και στη συνέχεια έβαλε τους άξονες για το χαρακτήρα και το τρόπο δράσης της Κίνησης. Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Δημήτρης Ταβουλάρης που παρουσίασε το κείμενο – κάλεσμα για τη συνέλευση δίνοντας το “αριστερό – αντικαπιταλιστικό – ανατρεπτικό και αμεσοδημοκρατικό” στίγμα της Κίνησης.  
Στη συνέχεια  αρκετοί παριστάμενοι πήραν το λόγο. Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρουσίσανα την κατάσταση στο Δήμο μετά το Καλλικράτη αλλά και τους αγώνες των εργαζόμενων απέναντι στη κυβερνητική πολιτική στους Δήμους. Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων ήταν η πεποίθηση για την αναγκαιότητα μίας τέτοιας αντικαπιταλιστικής Κίνησης που με συλλογικό και αμεσοδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας θα συζητάει και “θα οργανώνει την αντίσταση στη πόλη μας με τέτοιο τρόπο που θα ενώνει τα τοπικά προβλήματα με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ”.  
Στο τέλος της συνέλευσης, ομόφωνα ψηφίστηκε η δημιουργία της Κίνησης, όλοι οι παρόντες υπογράψανε ως μέλη της Κίνησης και δημιουργήθηκε 14μελή επιτροπή που θα επεξεργαστεί τις θέσεις και τη δράση της Κίνησης. Η επόμενη συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ