Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

«Δεν αλλάζει ο Δήμος με αρπαχτές»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοβαρές ενστάσεις για το προεκλογικό σκηνικό που έχει στηθεί στο δήμο Βριλησσίων έχει η δημοτική κίνηση «Δράση για μία άλλη πόλη», η οποία με ανακοίνωσή της εξηγεί τους λόγους της δυσαρέσκειας της και χαρακτηριστικά επισημαίνει:

«Επανεμφανίζονται οι γνωστές εκκλήσεις των διαφόρων, που κάθε φορά μας εγκαλούν στη δημιουργία «ενός μεγάλου, αυτοδιοικητικού ρεύματος», βγάζοντας από την κατάψυξη το 2014, τα περί «ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις» που η «Δράση» απέρριψε από το 2006. Σ’ αυτές τις συνθήκες, μέχρι και οι άφωνοι της οκταετίας Ιωαννίδη, έγιναν λαλίστατοι και μοιράζουν υποσχέσεις.
Απέναντι σ’ αυτό το αποπροσανατολιστικό σκηνικό, η «Δράση» έχει θέσει εξ αρχής οριοθετήσεις. Δεν αλλάζει ο δήμος με αρπαχτές και κόλπα της τελευταίας στιγμής. Με αυτούς που ανακάλυψαν προεκλογικά τη «συμμετοχή», αλλά δε ένοιωσαν ποτέ μέχρι σήμερα την ανάγκη, να ζητήσουν ούτε τη γνώμη του διπλανού τους. Με όσους κρύβουν από τους πολίτες την πραγματική κατάσταση της αυτοδιοίκησης, για να μη χρειαστεί να αποκαλύψουν τα όρια των δικών τους αντιστάσεων. Μ’ εκείνους που δεν έμαθαν να αγωνίζονται, παρά μόνο να «σχεδιάζουν».
Η «Δράση» έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες κατάρτισης του προεκλογικού της προγράμματος και προετοιμάζεται για την εκλογική μάχη. Τα τοπικά κόμματα και οργανώσεις, εμπλέκονται στη ζωή της πόλης, αλλά δεν καθορίζουν τις πρωτοβουλίες και τα όριά τους. Η στάση τους μας ενδιαφέρει, μας αφορά, αλλά δεν μας ορίζει. Η αυτονομία κάθε αυτοδιοικητικής συλλογικότητας, είναι απαίτηση των καιρών και συστατικό προτέρημα της «Δράσης».
Καλούμε τους δημότες του προαστίου, (με την ιδιότητα του πολίτη, όχι του ψηφοφόρου), να υπερβούν την επιφανειακότητα της εναλλαγής και τις απολίτικες προσεγγίσεις και να συμβάλουν σε μια προσπάθεια που θα θέσει σε διαφορετική βάση την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου. Οκτώ χρόνια συντηρητισμού, μικροπολιτικής και αποδοχής μνημονιακών υποδείξεων, είναι αρκετά. Αναβολές δεν χωρούν, ούτε όμως και ψευδεπίγραφες λύσεις. Έχουμε να ξαναφτιάξουμε τον δήμο από την αρχή! Και να τον κρατήσουμε όρθιο!»

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ