Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

“Δεν συμμετείχαμε στο μεταγραφικό παζάρι” (video+photo)

Δημοσιεύθηκε

στις


Τους 56 υποψηφίους του συνδυασμού Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Ηρακλείου Αττικής (ΔΑΣΗ) παρουσίασε στον τοπικό τύπο ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαστοράκος.
Ξεκινώντας ο πρώην Δήμαρχος της πόλης (1991-2006) έκανε λόγο για έναν πολύ δυαντό συνδυασμό που αποτελείται κυρίως από νέα και άφθαρτα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας. Ειδικότερα από τους 56 υποψήφιους, μόνο οι 3 έχουν θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο: ο κ. Στάθης Αγγελινάς, ο κ. Στάθης Παπουτσής και ο κ. Τάκης Ασημακόπουλος. Από τους υπόλοιπους 53 μόνο οι 11 έχουν πάρει μέρος ως υποψήφιοι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ενώ 42 είναι πρωτάρηδες στην εκλογική διαδικασία, ένα ποσοστό 80% του ψηφοδελτίου. Επίσης υπάρχουν 18 γυναίκες στο ψηφοδέλτιο. “Αυτή η ανανέωση εκφράζει μια απαίτηση της κοινωνίας σήμερα για νέα και άφθαρτα πρόσωπα” σχολίασε ο κ. Μαστοράκος.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος υπογράμμισε πως δεν επεδίωξε ηχηρές “μεταγραφές” που έκαναν άλλοι συνδυασμοί στην πόλη προσθέτοντας πως δεν υπήρξαν στη ΔΑΣΗ συμφωνίες κάτω από τραπέζι για θέσεις και αξιώματα. “Κάποιοι υποψήφιοι έχουν συμμετάσχει στις εκλογές με 5 διαφορετικά ψηφοδέλτια και μερικοί εξ αυτών αποχώρησαν από τις παρατάξεις του επειδή δεν τους έγιναν τα χατίρια. Εμείς δεν συμμετείχαμε στο μεταγραφικό παζάρι” ήταν το αιχμηρό σχόλιο του κ. Μαστοράκου. Συνεχίζοντας ο επικεφαλής της ΔΑΣΗ έδωσε και απαντήσεις σε φήμες που κυκλοφορούν στην πόλη  τονίζοντας πως ήδη διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν πως ο Γιώργος Μαστοράκος δεν θα έφτανε ως το τέλος ή θα ενωνόταν στο παρά πέντε με άλλες παρατάξεις. “Είμαστε ανεξάρτητοι και έχουμε βασικές πολιτικές διαφορές με τους αντιπάλους μας” τόνισε για να συμπληρώσει πως η ΔΑΣΗ κατεβαίνει στις εκλογές για να διοικήσει η ίδια το Δήμο και όχι για να εμποδίσει κάποιον άλλο να διοικήσει (βάσει άλλης κατηγορίας που απευθύνεται εις βάρις του).
Ο κ. Μαστοράκος εκτόξευσε για άλλη μια φορά πυρά εις βάρος των Δημάρχων που τον διαδέχτηκαν και τώρα ζητούν την ψήφι των Ηρακλειωτών (Γεωργόπουλος-Βλασσόπουλος).
“7,5 χρόνια δεν καθαρίστηκαν κάδοι και δρόμοι. Δημοτική Συγκοινωνία δεν έχουμε τα τελευταία χρόνια  Τους ανεχτήκαμε επί 7,5 χρόνια δεν μπορούμε να τους ανεχτούμε άλλο. Δεν έχουν δικαίωμα να λένε ότι είναι ικανοί να διοικήσουν και πάλι το Δήμο” δήλωσε και μας έδωσε ως απάντηση του συνδυασμού ένα φυλλάδιο με απαρίθμηση 102 μεγάλων έργων που έγιναν στην πόλη επί της δικής του διοίκησης.

Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Μαστοράκος, σε ένα ευχάριστο σχεδόν οικογενειακό κλίμα, παρουσίασε συνοπτικά τους υποψηφίους που είναι οι εξής:
Αγγελινάς Ευστάθιος
Αθανασάκος Γεώργιος
Αλεξίου Αικατερίνη
Αποστολοπούλου Νίκη
Αρμάος Ιερεμίας (Τζέρυ)
Ασημακόπουλος Δημήτριος (Τάκης)
Βλαχάκη Ελένη
Βούλγαρη Βασιλική
Γερονίκος Κωνσταντίνος – Παναγιώτης
Γιαννακάκης Αναστάσιος
Διαμαντής Βασίλειος
Δουλάμης Νικόλαος
Ζανιώτης Παντελεήμων (Παντελής)
Καλούδης Ηλίας
Κανδήλας Ιωάννης
Καούκη Μαρία
Κλειδαράς Κωνσταντίνος
Κοζάκη Σοφία
Κουτσούμπης Κωνσταντίνος
Κροκίδου Βασιλική
Κυρίτση Αικατερίνη
Λαμπροπούλου Γεωργία
Λανίτη Αναστασία
Λυμπερόπουλος Άρης
Μαλανδρής Ιωάννης
Μανιός Νικόλαος
Μανωλάκης Κωνσταντίνος
Μαρασλή Αικατερίνη
Μηνάς Αλέξανδρος
Μαραζιώτη Αργυρώ
Μηκωνιάτης Αντώνιος
Μουλακάκης Μανώλης
Μπάκας Παναγιώτης
Μπίσκου Δήμητρα
Μπίστας Σωτήριος
Μποσινάκης Χρήστος
Νούσας Σπυρίδων
Ξένος Αθανάσιος
Παπαγεωργίου-Σκαρλάτου Στυλιανή
Παπαζαχαρίας Δημήτριος
Παπουτσής Ευστάθιος
Περγάμαλη Γεωργία
Πετρόπουλος Παναγιώτης
Πεχλιβάνης Γαβριήλ
Πολλάτος Πέτρος
Ρήγα Νικολέτα
Ρουστέμης Γεώργιος
Σαρμάς Νικόλαος
Σιδηροκαστρίτης Ευστάθιος
Σπυράκης Στυλιανός
Στούκας Χαράλαμπος
Τζουβανέλλη Αικατερίνη
Τριβυζάς Λεωνίδας
Χαραλαμπόπουλος Χαράλαμπος
Χατζημιχαήλογλου Γεώργιος
Χολίδου Γεσθημανή (Μάνια)

Δείτε και video από την παρουσίαση εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=6klk1l1bMH4

http://www.youtube.com/watch?v=Tk6RpT2WAYU

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ