Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Διαζύγιο Βλαντή-Βλασσόπουλου στο Ηράκλειο Αττικής (photos+video)

Δημοσιεύθηκε

στις


Η επισημοποίηση του “χωρισμού” μεταξύ των παρατάξεων ΑΚΕΠ του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελή Βλασσόπουλου και “Ηράκλειο Επόμενη Μέρα” του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Βλαντή ήταν η είδηση που βγήκε στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της ΑΚΕΠ το μεσημέρι της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
Όπως είχαμε γράψει και σε πρόσφατο ρεπορτάζ  σχετικά με τις προκελογικές εξελίξεις στο δήμο, εδώ και καιρό υπήρχαν πληροφορίες πως ο κ. Βλαντής δεν θα συμπράξει και σε αυτές τις εκλογές με την παράταξη του Δημάρχου. Αυτό έγινε όρατό αμέσως στην εκδήλωση της Κυριακής όταν στο μεγάλο πανό που είχε αναρτηθεί στο βήμα υπήρχε μόνο η ονομασία της Αδέσμευτης Κίνησης Ενεργών Πολιτών (ΑΚΕΠ) και όχι αυτή της “ΑΚΕΠ-Ηράκλειο Επόμενη Μέρα”.

Και η επιβεβαίωση ήρθε λίγο αργότερα όταν το λόγο πήρε ο κ. Βλαντής που αποκάλυψε πως υπάρχει “οριστική διαφωνία” με την παράταξη του Δημάρχου τονίζοντας πως υπάρχουν αδυναμίες πάνω στις οποίες η παράταξη του έχει καταθέσει προτάσεις, οι οποίες δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την ΑΚΕΠ. Ο κ. Βλαντής δήλωσε πως η “Ηράκλειο Επόμενη μέρα” θα συνεχίσει να δίνει το παρών στις πολιτικές εξελίξεις της πόλης. “Οι συνεργασίες πρέπει να ισότιμες και ισοβαρείς.  Πρέπει να γίνονται υπερβάσεις και θυσίες” τόνισε ο κ. Βλαντής αφήνοντας αιχμές για την άλλη πλευρά. Πάντως, υπογράμμισε τη σημασία των συνεργασιών και δεν φάνηκε να κλείνει εντελώς την πόρτα  στην ΑΚΕΠ τονίζοντας πως “το δέντρο της συνεργασίας είναι εδώ και τα κλαδιά περιμένουν να ανθίσουν. Είναι κρίμα να είναι ξερό.”  Αξίζει να τονισθεί πως ο κ. Βλαντής έκανε λόγο για “θετικότατο έργο” της Δημοτικής Αρχής και προχώρησε και αυτός (είχε προηγηθεί ο Δήμαρχος) σε απολογισμό  για τον τομέα ευθύνης του δηλαδή κυρίως τα έργα που είτε έχουν ξεκινήσει είτε επίκειται να ξεκινήσουν, όπως η κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων στο Παλαιό Ηράκλειο, η δημοπράτηση του έργου κατασκευής παιδικού σταθμού στο Ψαλίδι και διάφορες εργολαβίες για δρόμους και πεζοδρόμια. Επίσης, αναφέρθηκε και στην εκμετάλλευση προγραμμάτων και  κονδυλίων όπως το “Πράσινο Ταμείο” απ’ όπου ελήφθησαν χρήματα για απόκτηση χώρων όπως το οικόπεδο πίσω από τους Ουρανοξύστες.

“Γρήγορος απολογισμός” από τον Δήμαρχο

Ο Δήμαρχος και επικεφαλής της ΑΚΕΠ, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, στην τοποθέτηση του έκανε έναν “γρήγορο απολογισμό” του έργου της δημοτικής αρχής εστιάζοντας ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα όπου υπογράμμισε τη σημαντική μείωση του χρέους του Δήμου (κατά 10 εκ. ευρώ) την υλοποίηση πραγματικών προϋπολογισμών, το μάζεμα των δαπανών και την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Ακόμα αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που υλοποιούνται στο Δήμο, στις πολιτιστικές δράσεις με μικρότερο κόστος και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών.


Μετά την ευλογία της πίτας έγινε η παρουσίαση 30 υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης.

Οι πρώτοι υποψήφιοι της ΑΚΕΠ

Αποκλεισμός ΜΜΕ από την παράταξη

Οφείλουμε να επισημάνουμε πως ο Χτύπος έδωσε το παρών στην πρόσκληση αν και ποτε δεν μας ήρθε πρόσκληση από την ΑΚΕΠ για μια, κατά τα άλλα, ανοιχτή εκδήλωση. Εμείς, ωστόσο, βρεθήκαμε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο σεβόμενοι τους αναγνώστες μας και την ανάγκη τους για σφαιρική ενημέρωση όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια αλλά ωστόσο καταγγέλλουμε την πρακτική αποκλεισμού τοπικών ΜΜΕ από τη διοίκηση της παράταξης.  

Δείτε και βίντεο της εκδήλωσης εδώ: 

http://www.youtube.com/watch?v=AlNI3FUOvYc

http://www.youtube.com/watch?v=CxgK6I66K9k

http://www.youtube.com/watch?v=bO3GXmbLbAI

http://www.youtube.com/watch?v=qDY-UljZbUw

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ