Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Διεργασίες στην κίνηση “Ανατροπή και Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση”

Δημοσιεύθηκε

στις

Είχαμε αναφερθεί σε πρόσφατo ρεπορτάζ στην ίδρυση της δημοτικής κίνησης «Ανατροπή και Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση». Όπως μάθαμε, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με ιδρυτικά της στελέχη, στα τέλη του μήνα ή το αργότερο στις αρχές του Φεβρουαρίου θα έχει γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην ιδρυτική της συγκέντρωση ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός κατοίκων της πόλης, ενώ παρευρέθηκαν και δήλωσαν την υποστήριξή τους στη νέα προσπάθεια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Χαρά Καφαντάρη, το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πέτρος Καλκανδής, ο πρόεδρος της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής κ. Χρήστος Ζαβιτσάνος και η επικεφαλής του δημοτικής κίνησης “Δίκτυο Πολιτών” και υποψήφια Δήμαρχος του γειτονικού Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κα  Ειρήνη Κατσινοπούλου. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Συνδυασμός θα έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο στίγμα

Στο μεταξύ η νέα δημοτική κίνηση με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα κάνει μία πρώτη αναφορά στις πολιτικές της θέσεις και από εκεί ξεχωρίζουμε τα εξής: “Είναι πλέον δεδομένο, πως η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της νεοφιλελεύθερης – μνημονιακής λαίλαπας. Οι καταστροφικές συνέπειες του «Καλλικράτη», ο οικονομικός στραγγαλισμός της, οι απολύσεις, η απαγόρευση προσλήψεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, το καθεστώς ενοικίασης εργαζομένων μέσω ΜΚΟ έχουν ως αποτέλεσμα την κατεδάφιση κάθε κοινωνικής παροχής που μπορούν να προσφέρουν οι Δήμοι.
Εμείς από την πλευρά μας, αποτελούμε τη δημοτική κίνηση που αντιλαμβάνεται, με αίσθημα ευθύνης, το ρόλο που πρέπει να έχει, μία δύναμη που αγωνίζεται για την ανατροπή και την αλλαγή της καθημερινότητας.
Η ρήξη με όλους τους πολιτικούς και θεσμικούς διαχειριστές της εξουσίας, τμήμα της οποίας αποτελεί και η σημερινή διοίκηση του Δήμου Μεταμόρφωσης, που υποστηρίζουν τα μνημόνια και τη λιτότητα, και ευθύνονται για τη σημερινή ζοφερή κατάσταση αποτελεί μονόδρομος.
Προφανώς, δεν έχουμε αυταπάτες για τις αντικειμενικές δυσκολίες της πραγματικότητας και δεν έχουμε σκοπό να τάξουμε «λαγούς με πετραχήλια». Για αυτό όμως που δεσμευόμαστε είναι να αγωνιστούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να μη λείψουν από τους πολίτες μας τα βασικά αγαθά για αξιοπρεπή διαβίωση όπως το ρεύμα, η τροφή, η στέγη.
Να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τον πλειστηριασμό οποιασδήποτε κατοικίας στην πόλη μας. Να αντιταχθούμε στις απολύσεις που διαλύουν την κοινωνική συνοχή και αδυνατίζουν την κοινωνική προσφορά του Δήμου. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός να μην είναι προνόμιο μόνο όσων έχουν να πληρώνουν. Η ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών και των
Δημοτικών ιατρείων να είναι σε στέρεες βάσεις.
Έχουμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα, το σχέδιο και το όραμα, ανθρώπους με γνώση και διάθεση για να αλλάξουμε πορεία. Βασική προϋπόθεση η συμμετοχή και η συμπαράσταση των κατοίκων της πόλης μας.
Ας γίνει το 2014 χρονιά Αλληλεγγύης και Ανατροπής!”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ