Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Οι προτεραιότητες του Κώστα Βλάχου στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις


Πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες τα επίσημα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού  “Μαρούσι Η Πόλη Μας” στην οδό Θησέως στο Μαρούσι.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Κων. Βλάχος, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τους συγκεντρωθέντες για τη δυναμική τους εμφάνιση και τονίζοντας ότι η παρουσία τους «είναι προάγγελος για τη νίκη που έρχεται, μια νίκη του νέου απέναντι στο παλιό, νίκη της δημιουργίας απέναντι στην επικοινωνία και την εικόνα και νίκη των ανθρώπων της προσφοράς, απέναντι στους επαγγελματίες της πολιτικής».
Στη συνέχεια ο κ. Βλάχος τόνισε πως μπροστά στη δύσκολη πραγματικότητα  οι προτεραιότητες του Δήμου πρέπει να αλλάξουν. “…Ξεκινάμε με δυο προτεραιότητες: α) Να βοηθήσουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό και β) να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Δήμος μπορεί να μοιράζει άπειρα επιδόματα. Ούτε μπορεί να προσλαμβάνει εκατοντάδες ανέργους. Μπορεί όμως, να κάνει έξυπνα και πρακτικά πράγματα. Όπως κάνουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, που βρίσκονται σε αντίστοιχες συνθήκες κρίσης».
Και συνεχίζοντας εξήγησε: «Θα εφαρμόσουμε άμεσα – δοκιμασμένα μέτρα, προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα: Πρώτον, επεμβαίνουμε στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αυξάνοντας τις παροχές στα Σχολεία, χωρίς όμως να δημιουργούμε διακρίσεις και άλλου είδους προβλήματα. Δεύτερον, βοηθάμε τον συνταξιούχο να εξοικονομήσει κάτι για το άνεργο παιδί του, ενισχύοντας τις παροχές στα μέλη του ΚΑΠΗ. Τρίτον, παρεμβαίνουμε άμεσα στο κόστος ζωής της οικογένειας, μειώνοντας την εισφορά των γονέων στους παιδικούς σταθμούς και τέταρτον, μειώνουμε την απόσταση Παραγωγού – Καταναλωτή δημιουργώντας τοπικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό. Έτσι θα ασκήσουμε κοινωνική πολιτική, με αξιοπρέπεια. Μακριά από τη λογική της τηλεοπτικής ελεημοσύνης κάποιων».
Ο κ. Βλάχος, αναφέρθηκε, στους «νέους που άρχισαν να παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς» και είπε: «Δημιουργούμε το Κέντρο Επιχειρηματικής Βοήθειας για τους νέους καθώς και Γραφείο Στήριξης των Μικρών Επιχειρήσεων. Με αυτά θα αξιοποιήσουμε τα κοινοτικά κονδύλια για να κτυπήσουμε την ανεργία και να ενισχύσουμε τις μικρές επιχειρήσεις της πόλης μας. Ένα πρόγραμμα αμέσων πρωτοβουλιών πρωτόγνωρο και καινοτόμο για την Ελλάδα. Το πιο σημαντικό δε, είναι ότι μπορούμε άμεσα να το χρηματοδοτήσουμε, περικόπτοντας συγκεκριμένες δαπάνες….». Αναφερόμενος δε, στις δυνατότητες νέων έργων στην πόλη, τόνισε: «Θα εκμεταλλευτούμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια με τρόπο που να δημιουργεί ουσιαστικά οφέλη στην πόλη μας. Όχι με τη λογική των ποδηλατοδρόμων και των έργων βιτρίνας. Γιατί σε αντίθεση με όσα λένε κάποιοι άλλοι, τα χρήματα του ΕΣΠΑ είναι δικά μας χρήματα, χρήματα του λαού και πρέπει να πιάνουν τόπο».
Κλείνοντας, ο κ. Κ. Βλάχος,  παρουσίασε έναν προς ένα τους υποψήφιους του συνδυασμού.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ