Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

“Η απάντηση στην κριτική τους είναι το έργο μας” (photos+videos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Την αισιοδοξία του πως οι κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής θα αναγνωρίσουν το έργο που επιτελέστηκε σε αυτή τη θητεία και θα του δώσουν και πάλι την εντολή να διοικήσει το Δήμο εξέφρασε ο Δήμαρχος της πόλης και εκ νέου υποψήφιος με την ΑΚΕΠ κ. Παντελής Βλασσόπουλος στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού που έγινε στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου το βράδυ της Τετάρτης 14 Μαΐου.
Ο κ. Βλασσόπουλος αρχικά υπογράμμισε τον ανεξάρτητο και δημοκρατικό χαρακτήρα της παράταξης. “Η ΑΚΕΠ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ανήκει στα μέλη της και μόνο σε αυτά” τόνισε προσθέτοντας πως η ανάδειξη της από τους πολίτες ως δηματική αρχή στις εκλογές του 2010  έφερε και ένα διαφορετικό ήθος και ύφος στην άσκηση διοίκησης.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε η παράταξη όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου όπως την κακή οικονομική κατάσταση σημειώνοντας πως η Δημοτική Αρχή κατάφερε παρά τις δυσμενείς συνθήκες όχι μόνο να κρατήσει ζωντανό το δήμο αλλά και να βελτιώσει σημαντικά τα οικονομικά του μεγέθη. Όπως τόνισε, ο δήμος εντάχθηκε σε πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 5,5 εκ. Ευρώ αλλά και σε πρόγραμμα επιμήκυνσης δανείων που αποτέλεσαν σημαντική ανάσα. Σε συνδυασμό με την περικοπή-συμμάζεμα δαπανών, τα χρέη του δήμου, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου, από τα 30 εκ. Ευρώ έχουν πέσει πλέον στα 19. “Από τα 22 μισθωμένα ακίνητα που είχαμε στο παρελθόν σήμερα έχουμε 7 εξοικονομώντας 265.000 ευρώ. Εκδηλώσεις που άλλοτε κόστιζαν χιλιάδες ευρώ σήμερα κοστίζουν ελάχιστο. Είμαστε η μοναδική διοίκηση του Δήμου που δεν πήρε ούτε ένα δάνειο”  είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Βλασσόπουλος αναφέρθηκε, ακόμα, στη συγχώνευση νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων και στην αξιοποίηση ακινήτων του δήμου που ήταν εγκαταλελειμμένα όπως το Πικαντίλι. Περνώντας στον τομέα των έργων είπε πως παρά την κρίση ο Δήμος κατάφερε νε εντάξει έργα όπως τα αντιπλημμυρικά στα Ηπειρώτικα που είναι σε εξέλιξη και τον Παιδικό Σταθμό στο Άνω Ψαλίδι. Παράλληλα υπογράμμισε πως έγιναν μια σειρά παρεμβάσεων ανάπλασης-ανακατασκευής σε κοινόχρηστους χώρους, δρόμους, πεζοδρόμια και γήπεδα της πόλης. Ενημέρωσε, ακόμα, πως έγινε μελέτη για την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης και η διοίκηση προωθεί σχέδιο ανάπλασης του Οικοδομικού Τετραγώνου 216. Μεταξύ άλλων παρεμβάσεων στις οποίες αναφέρθηκε ήταν η θέσπιση Κανονισμού λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων, η δημιουργία ενός ψηφιακού δήμου, η μείωση των ανταποδοτικών τελών και η μεταφορά του δημοτικού αμαξοστασίου εκτός πόλης.  
Έμφαση έδωσε ο Δήμαρχος στις κοινωνικές υπηρεσίες σημειώνοντας τη δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου, Σπιτικής Κουζίνας, Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ενώ ειδική αναφορά έκανε στο Σώμα Εθελοντών και τη βοήθεια που προσφέρει στην πόλη.

Κλείνοντας αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται από τους πολιτικούς του αντιπάλους ο κ. Βλασσόπουλος είπε: “Σεβόμαστε τα πρόσωπα. Διαφωνούμε με την πολιτική και η απάντηση στην κριτική τους είναι το έργο μας”. Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει θερμά τους πολίτες για τη στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια και τους συνεργάτες του.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στην εξέδρα ανέβηκαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης και όλοι μαζί χαιρέτησαν, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, τον κόσμο που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία.

Δείτε και video εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=ycjVFHorqQ4

http://www.youtube.com/watch?v=KJFGdCZxGO8

http://www.youtube.com/watch?v=UgIrAxdP4dA

http://www.youtube.com/watch?v=00e8UK7PQUI

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ