Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Λειτουργία Δασαρχείου στον Υμηττό ζητά ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Δημοσιεύθηκε

στις

Tη Δάφνη, την Ηλιούπολη και την ευρύτερη περιοχή του Υμηττού επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κος Κουμουτσάκος ενημερώθηκε από κατοίκους και φορείς για τις μεγάλες προτεραιότητες αυτών των περιοχών, αλλά και τα προβλήματα – όπως τα αντιπλημμυρικά – τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν, προκειμένου να επιτευχθεί ο γενικότερος στόχος που είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής.  Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η απαίτηση των κατοίκων, για την αναδάσωση του Υμηττού και τη διαρκή προστασία του ορεινού όγκου του.
Ο κ.  Κουμουτσάκος δήλωσε σχετικά:
«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, το χρόνιο αίτημα της περιοχής για αναδάσωση και προστασία του Υμηττού. Είναι θέμα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους αλλά και για την ανάδειξη του περιαστικού περιβάλλοντος της Αττικής, καθώς ο Υμηττός αποτελεί σημαντικό στοιχείο της.
Βασική προϋπόθεση όμως, για να προστατευθεί αυτό το σημαντικό οικοσύστημα είναι να συσταθεί και να λειτουργήσει Δασαρχείο Υμηττού. Να σταματήσει αυτή η παράλογη κατάσταση που επικρατεί, μέχρι σήμερα, ο ορεινός όγκος του Υμηττού να υπάγεται στο Δασαρχείο Πεντέλης!
Είναι ο μόνος τρόπος για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η αναδάσωση, αλλά και για να διαφυλαχθεί αυτό το σημαντικό οικοσύστημα της Αττικής από πυρκαγιές και καταπατήσεις»  

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ