Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Παφίλης κατα πάντων

Δημοσιεύθηκε

στις


O υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Θανάσης Παφίλης μίλησε στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ για την παρουσίαση των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθήνας.
Εκεί ο κ. Παφίλης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο περιφερειάρχης κ. Σγουρός και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου προώθησαν την αντιλαϊκή πολιτική, στάθηκαν απέναντι στο λαό. Παρά τις μουρμούρες κατά καιρούς για τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η διοίκηση της περιφέρειας δεν αμφισβήτησε αυτή την πολιτική. Όταν δεν ήταν συμμέτοχος, έκανε πως δεν καταλαβαίνει ή έβγαζε ανέξοδα ψηφίσματα, χωρίς να αντιδρά σε βάρβαρα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή του λαού.

Η δράση της περιφέρειας είχε συνέχεια και συνέπεια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ, υπηρετώντας την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ανταποκρίνεται πλήρως στο ευρωενωσιακό και κυβερνητικό πλαίσιο στο οποίο συμφωνούν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, πλην ΚΚΕ και “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Η παράταξη της ΝΔ στήριξε την κυβερνητική πολιτική και συμπορεύτηκε με τη διοίκηση της περιφέρειας στα σημαντικότερα ζητήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι παράγοντες της ΝΔ θέτουν ευθέως θέμα στήριξης του σημερινού περιφερειάρχη, πράγμα που αποδεικνύει την ταύτισή τους στην κατεύθυνση της πολιτικής που εφαρμόστηκε στην περιφέρεια.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Άρμα Πολιτών), κινούμενες αυστηρά μέσα στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, διεκδικούσαν το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή και επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι δεν στήριξαν τις προτάσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Συμφώνησαν με τη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ, διαφώνησαν με τις προτάσεις μας για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, όταν συζητούσαμε το πρόβλημα της αιθαλομίχλης, καταψήφισαν την πρότασή μας για κατάργηση των διοδίων, προτείνοντας να μην αυξηθούν ή να μην υπάρχουν διόδια εντός Αττικής.

Ο κ. Σγουρός με την παράταξη “Αττική – Γ. Σγουρός – μόνο με έργο” δεν κρύβει, το αντίθετο, υπερηφανεύεται ότι θα συνεχίσει την υλοποίηση αυτής της πολιτικής, ενισχυμένος μάλιστα με τη συμμετοχή παραγόντων της ΝΔ, συγκυβέρνηση δηλαδή και στην περιφέρεια. Προβάλλει την καλή διαχείριση και υποστηρίζει ταυτόχρονα με τη θεωρία έργων την πολιτική της κυβέρνησης και ΕΕ, που φέρει όμως συντρίμμια για τα λαϊκά στρώματα και κερδοφορία στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο υποψήφιος της ΝΔ κ. Κουμουτσάκος, με το όνομα “Στροφή 180ο Η Αττική αλλάζει πρόσωπο”, θέλει να εμφανιστεί καλύτερος διαχειριστής από τον Γ. Σγουρό στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στην ίδια βέβαια κατεύθυνση που χρησιμοποιούνται και σήμερα. Ενίσχυση δηλαδή της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, τουριστική αναβάθμιση, “ανάδειξη παραλιακών μετώπων και ορεινών όγκων” με όπλο την επιστράτευση του θεσμού των ΣΔΙΤ. Τα πάντα στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων, με καταδίκη της λαϊκής οικογένειας.

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δούρου, με όνομα συνδυασμού “ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ”, με τις διάφορες μεγαλόστομες διακηρύξεις π.χ. αλλάζουμε την Αττική – αλλάζουμε την Ελλάδα, με την μέχρι τώρα παρουσίαση των θέσεων δεν διαφέρει σε όσα επαγγέλλονται και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Διαφορές στη διαχείριση έχουν. Για ποια αλλαγή, αλήθεια, μιλάει στην Αττική, όταν συμφωνεί με τη στρατηγική της ΕΕ για τις περιφέρειες; Όταν μάλιστα κατηγορεί το σημερινό περιφερειάρχη ότι «στη διαχείριση των απορριμμάτων παραβιάζει την εθνική και κοινοτική νομοθεσία». Όταν είναι γνωστό ότι αυτές οι αποφάσεις έχουν συναίνεση και επιβράβευση από την ΕΕ;».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ