Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

“Συμμετέχουμε στις εκλογές-Αλλάζουμε Πορεία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποτελεί μια πραγματικότητα ότι η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε κρίση και τους κοινωνικούς θεσμούς. Είναι επίσης μία αλήθεια, πως εμείς οι ίδιοι, σε μεγάλο βαθμό έχουμε χάσει  την εμπιστοσύνη μας στους θεσμούς αλλά κυρίως στους ανθρώπους που διαχειρίζονται την οποιασδήποτε μορφής εξουσία. Η γενικότερη λογική απαξίωσης της κεντρικής πολιτικής σκηνής έχει οδηγήσει σε απαξίωση και το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης,  αντίδραση απολύτως λογική αν αναλογιστεί κανείς τον αγώνα που κάνανε οι υποψήφιοι επί δεκαετίες  για να εκλάβουν από τα κόμματα το περιβόητο “χρίσμα”.

Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι “όλοι ίδιοι είναι” κινδυνεύουμε να πέσουμε σε μία πολύ καλοστημένη παγίδα, η οποία θέλει να οδηγήσει τους πραγματικά σκεπτόμενους και αντιδραστικούς ανθρώπους στην αποχή από τις εκλογές τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Η αποχή από τις εκλογές είναι ίσως η χειρότερη επιλογή που μπορεί να κάνει ο καθένας ξεχωριστά και αυτό διότι πρώτον δεν χρησιμοποιεί την βασική δύναμη που του δίνει η δημοκρατία για να αλλάξει τα πράγματα και δεύτερον δίνει το περιθώριο σε αυτούς που ελέγχουν το “σύστημα”, και επομένως έχουν μία δυναμική ψήφων από αυτό, να εκλάβουν μεγαλύτερο ποσοστό.

Αποτελεί μία πραγματικότητα πως σε μεγάλο βαθμό η ίδια η κοινωνία έχει διαχωρίσει την κεντρική πολιτική σκηνή από τις τοπικές εκλογές και στις μέρες μας αυτό γίνεται ποιό εμφανές. Γι’ αυτό και στο δήμο μας, στο Ηράκλειο Αττικής, βλέπουμε ανθρώπους και υποψήφιους δημάρχους που ενώ για δεκαετίες ολόκληρες ήταν σκληροπυρηνικοί υπέρμαχοι των κομματικών τους φορέων ξαφνικά ανακαλύπτουν την “Αμερική” και παίζουν το παιχνίδι του ανεξάρτητου υποψηφίου, ευτυχώς ο κόσμος δεν ξεχνά και πλέον γνωρίζει ποιός παλεύει για την πόλη του, ποιός παλεύει για την εικόνα του και ποιός παλεύει για τα συμφέροντα του. Πρέπει λοιπόν να πληροφορήσουμε κάποιους εξουσιολάγνους πως οι δημότες γνωρίζουν καλά ποιός είναι ανεξάρτητος πραγματικά, ακόμα και σε εποχές που ο ανεξάρτητος ήταν “αντάρτης” για αυτούς που σήμερα το παίζουν ανεξάρτητοι…

Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο τότε είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίσουμε στις επερχόμενες εκλογές, τόσο για να στείλουμε σε κεντρικό επίπεδο το μήνυμα ότι κάτι θα πρέπει να αλλάξει, αλλά ταυτόχρονα για να γίνει εμφανές με έντονο τρόπο ότι πλέον οι δημοτικές εκλογές δεν είναι δυνατόν να αποτελούν άλλο ένα μέτρο σύγκρισης για τα κόμματα, οι δημοτικές εκλογές θα πρέπει να είναι οι καλύτερη δυνατή επιλογή για τη βελτίωση της καθημερινότητας μας.

* Ο Νίκος Σπυρόπουλος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ