Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Συνάντηση Σγουρού με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιάννης Σγουρός.

Στη σύσκεψη ο κ. Σγουρός συζήτησε με τα μέλη του Δ.Σ. για τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας από την έλλειψη οικονομικής ρευστότητας στην αγορά και την οικονομική δυσπραγία του κόσμου που αποτυπώνεται και στην εμπορική κίνηση.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:
«Η συνεργασία που είχα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας ήταν πάντα άψογη. Σήμερα είχα μια αναλυτική και ειλικρινή συζήτηση για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο. Η αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, η πάταξη του παρεμπορίου, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η τόνωση της τουριστικής κίνησης της Αθήνας, και η λειτουργία λαϊκών αγορών και χώρων υπαίθριου εμπορίου αποτελούν μεγάλα θέματα που απασχολούν όλους μας.
Η Περιφέρεια Αττικής ήταν πάντα στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Το αποδείξαμε αυτό, όταν διαθέσαμε 130 εκατ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αττικής. Το αποδείξαμε αυτό όταν, από δικούς μας πόρους, διαθέσαμε 10 εκατ. Ευρώ για την αντιμετώπιση των βανδαλισμών στο κέντρο της Αθήνας.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η αγορά είναι ο αιμοδότης της οικονομίας και για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται κανόνες, χρειάζεται στήριξη και κυρίως χρειάζεται πολιτική ηρεμία και ομαλότητα. Η δαιμονοποίηση της αγοράς, η ενοχοποίηση  της επιχειρηματικότητας και τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης κάνουν κακό σε όλους. Κάνουν κακό στον τουρισμό, κάνουν κακό στην οικονομία κάνουν κακό στους εμπόρους και στους καταναλωτές».

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ