Εκλογές 2014
Συνάντηση Σγουρού με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2014/05/images_850_sgoyros.jpg)
Συνάντηση εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιάννης Σγουρός.
Στη σύσκεψη ο κ. Σγουρός συζήτησε με τα μέλη του Δ.Σ. για τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας από την έλλειψη οικονομικής ρευστότητας στην αγορά και την οικονομική δυσπραγία του κόσμου που αποτυπώνεται και στην εμπορική κίνηση.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:
«Η συνεργασία που είχα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας ήταν πάντα άψογη. Σήμερα είχα μια αναλυτική και ειλικρινή συζήτηση για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο. Η αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, η πάταξη του παρεμπορίου, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η τόνωση της τουριστικής κίνησης της Αθήνας, και η λειτουργία λαϊκών αγορών και χώρων υπαίθριου εμπορίου αποτελούν μεγάλα θέματα που απασχολούν όλους μας.
Η Περιφέρεια Αττικής ήταν πάντα στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Το αποδείξαμε αυτό, όταν διαθέσαμε 130 εκατ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αττικής. Το αποδείξαμε αυτό όταν, από δικούς μας πόρους, διαθέσαμε 10 εκατ. Ευρώ για την αντιμετώπιση των βανδαλισμών στο κέντρο της Αθήνας.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η αγορά είναι ο αιμοδότης της οικονομίας και για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται κανόνες, χρειάζεται στήριξη και κυρίως χρειάζεται πολιτική ηρεμία και ομαλότητα. Η δαιμονοποίηση της αγοράς, η ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης κάνουν κακό σε όλους. Κάνουν κακό στον τουρισμό, κάνουν κακό στην οικονομία κάνουν κακό στους εμπόρους και στους καταναλωτές».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις7 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας