Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

“Τα μνημεία και τα πάρκα να γίνουν μέρος της ζωής μας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Tην κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μνημεία, τα πάρκα και οι πλατείες της Νέας Ιωνίας στηλιτεύει με δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργία Αλληλεγγύη”, κ. Παναγιώτης Μανούρης που προτείνει και πως μπορούν να αξιοποιηθούν.

Η Νέα Ιωνία έχει μια μεγάλη πολιτισμική κληρονομιά, με σημαντικά μνημεία διάσπαρτα στην πόλη. Επίσης πάρκα και πλατείες, δυστυχώς όχι σε ικανοποιητικό αριθμό, υπάρχουν στις γειτονιές της. Όλοι αυτοί οι χώροι αφημένοι στην τύχη τους από την απερχόμενη δημοτική αρχή, αναξιοποίητοι και ατημέλητοι δεν προσφέρουν στον πολίτη την δυνατότητα εποικοδομητικής επίσκεψης, αναψυχής, ξεκούρασης και ήπιας ενόργανης άσκησης για όλες τις ηλικίες, μέσα σε ένα επιμελημένο, καθαρό, υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον.
Αποτέλεσμα της εγκατάλειψης αυτής είναι, όλοι αυτοί οι χώροι να μην αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας, μέρος της ζωής μας μέσα στην πόλη.

Το Οικοδομικό Τετράγωνο 150 με την παρακείμενη πλατεία του Αγίου Γεωργίου, που περιλαμβάνει τους μουσειακούς χώρους του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., μπορεί να μετατραπεί σε πάρκο πολιτισμικής ταυτότητας της προσφυγογενούς πόλης μας. Το Αδριάνειο Υδραγωγείο, μοναδικό στο λεκανοπέδιο, πρέπει να αναγνωριστεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και οι χώροι που περιβάλλουν τους πεσσούς να γίνουν επισκέψιμοι και πόλος έλξης πολιτιστικού τουρισμού. Το Παναιτώλιο, ένα ιστορικό κτήριο, μοναδικής αρχιτεκτονικής που αποτελεί σύμβολο για την Νέα Ιωνία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, μένει αναξιοποίητο. Το ίδιο το κτήριο και ο περιβάλλων χώρος, μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και όλης της Νέας Ιωνίας και να αναδειχθούν σε έναν χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά και αναψυχής, με τέτοιο τρόπο μάλιστα ώστε να διασφαλίζεται ο απόλυτος σεβασμός στον χώρο και στην ιστορικότητά του.
Κατά παρόμοιο τρόπο μπορεί να αξιοποιηθεί η πλατεία-πάρκο στου Παλαιολόγου όπου εκτός των άλλων διαθέτει χώρο για διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Οι πλατείες που περιβάλλουν τους ναούς της πόλης, οι πλατείες Σπάρτης Μ. Α. και Μητέρας στο κέντρο, Αναπήρων και Κωνσταντινουπόλεως στην Καλογρέζα, Ειρήνης απέναντι από το σταθμό στα Πευκάκια, Ινέπολης, Μακελαράκη και η απέναντί της στον Περισσό, Υγείας, Τσαλδάρη, Ελευθερίας και Φλέμιγκ στη Νεάπολη, το πάρκο της Αλσούπολης, όλοι οι χώροι πράσινου και οι μικρότερες πλατείες της πόλης, μπορούν να ενταχθούν σε ένα συνολικό, ενιαίο πρόγραμμα αξιοποίησης και εξωραϊσμού των χώρων και κατανομής επωφελών χρήσεων και δράσεων για τους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών. Όλοι αυτοί οι χώροι της Νέας Ιωνίας πρέπει να μπουν στην καθημερινότητά μας.

Έχουμε το πρόγραμμα, γνωρίζουμε το πώς. Βοηθήστε μας με την ψήφο σας να το κάνουμε πράξη.

Παναγιώτης Μανούρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ