Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Υποψήφιος και πάλι ο Μιλτιάδης Καρπέτας

Δημοσιεύθηκε

στις


Μικρό αποδείχτηκε το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης για να χωρέσει το πολυπληθές κοινό που βρέθηκε εκεί το πρωί της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου για να ακούσει τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Μιλτιάδη Καρπέτα, να ανακοινώνει, κι επισήμως, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, στις προσεχείς εκλογές.
Η πολιτική εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο, το οποίο παρουσίασε συνοπτικά το έργο που έχει πραγματοποιήσει η διοίκηση Καρπέτα αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου.   

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Καρπέτα, ο οποίος ενημέρωσε ότι ήταν τριπλός ο σκοπός – στόχος αυτής της εκδήλωσης. Ο πρώτος ήταν εξαγγελία της υποψηφιότητας, καθώς όπως είπε ο δήμαρχος «επειδή “σέρνονται” διάφορα ακόμα και του τύπου “ο Καρπέτας δεν θα κατέβει στις εκλογές” έπρεπε να επισπεύσουμε την εξαγγελία ώστε να σταματήσουν αυτά τα υποβολιμαία σενάρια.». Ο δεύτερος ήταν ο απολογισμός της τριετίας σε αδρές γραμμές και ο τρίτος να δοθεί σε ακόμα πιο αδρές γραμμές το επίγραμμα της επόμενης δημοτικής περιόδου.


Η «θηλιά της υπερχρέωσης»
Ξεχωρίσαμε από την ομιλία του κ. Καρπέτα την αναφορά στη «θηλιά της υπερχρέωσης» που, όπως είπε, αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει η διοίκησή του και μεταξύ άλλων ανέφερε σχετικά: «Το πρώτο πράγμα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ξεκινώντας τη νέα πορεία την 1/1/11 ήταν να απαλλάξουμε το δήμο από τη θηλιά της υπερχρέωσης. Ο δήμος Μεταμόρφωσης ήταν ο 27ος δήμος ανάμεσα σε 54 (σε σύνολο 325) υπερχρεωμένων δήμων και ήταν υπό απαγόρευση ο δανεισμός αλλά και οποιαδήποτε άλλη κίνηση χρηματοδότησης. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; Το χρέος έχει μειωθεί κατά 15.418.472,61 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό το χρέος του δήμου που ξεπερνούσε τα 27 εκ. ευρώ, μειώθηκε κατά 57%.»

Κοινωνικές δομές και έργα
O Dήμαρχος ενημέρωσε ότι σε επίπεδο δομών: «καταφέραμε να περισώσουμε ότι υπήρχε, να το επαυξήσουμε και να το βελτιώσουμε. Διατηρήσαμε τις κοινωνικές δομές, διασώσαμε παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, λειτουργίες των σχολείων, λειτουργίες των αθλητικών υποδομών κ.κ.. Και προσθέσαμε υπό αυτές τις συνθήκες το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και την Κοινωνική Ιματιοθήκη. Επίσης “τρέξαμε” προγράμματα σχετικά με την κοινωνική στήριξη».
Έπειτα αναφέρθηκε στον τομέα των έργων λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Ενδεικτικά θα αναφέρω το αθλητικό κέντρο που κατασκευάζεται και είναι πέρα από σημαντική αθλητική υποδομή, είναι και μία αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Το έργο αυτό που ανέρχεται 1.650.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε εξ  ολοκλήρου από την Περιφέρεια. Δεν ήταν αυτός ο χρηματοδοτικός του προγραμματισμός, ήταν από ίδιους πόρους, που δεν υπήρχαν.
Βρίσκεται σε εξέλιξη έργο της τάξης του 1.190.000 ευρώ, το οποίο επίσης είχε προγραμματιστεί να χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους και το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ. Το έργο αυτό αφορά στην ανάπλαση – αναβάθμιση 8 δρόμων, σε όλες σχεδόν, δηλαδή, τις γειτονιές της πόλης.                     
Κάναμε παρεμβάσεις σε όλες τις γειτονιές, στα πιο δύσκολα σημεία.»

Η επόμενη πενταετία
Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε την ομιλία του με αναφορές για την επόμενη πενταετία όπου χαρακτηριστικά τόνισε: «Θέλω να ρίξουμε μία ματιά στο μέλλον. Μπροστά μας ανοίγεται μία πενταετής δημοτική περίοδος, στην οποία θα ξεκινήσουμε από διαφορετική αφετηρία. Δεν θα ξεκινήσουμε από το μείον τόσο αλλά θα ξεκινήσουμε από την επιφάνεια. Δεν θα έχουμε τα προβλήματα του παρελθόντος θα είμαστε ελεύθεροι να ιεραρχήσουμε, να προγραμματίσουμε και να εκτελέσουμε. Στους άξονες των μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων της πόλης. Όπως: Η αξιοποίηση των χώρων μείζονος σημασίας για το περιβάλλον, την πόλη και την κοινωνία. Η επίλυση των τεράστιων προβλημάτων ρυμοτομικών εφαρμογών, με διανοίξεις σε καίριους και σημαντικούς δρόμους. Προχωρήσαμε ήδη σε διάνοιξη σημαντικών δρόμων και στο προσεχές διάστημα θα γίνουν κι άλλες. Δεν λύσαμε βέβαια τα πολύ σημαντικά προβλήματα ρυμοτομικών εφαρμογών που συνδέονται με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες, όπως της Τατοΐου με την Αττική Οδό, η οδός Παπαδιαμάντη, Σωκράτους, Μπιζανίου κ.α. είναι ζητήματα που θα ενταχθούν στις προτεραιότητές μας και πολλά από αυτά θα λυθούν.
Συμπλήρωση των σχολικών υποδομών. Έχουμε καλές σχολικές υποδομές αλλά μας λείπουν  δύο βασικά πράγματα. Το δεύτερο λύκειο που ήδη βρίσκεται στην διαδικασία της απαλλοτρίωσης του συγκεκριμένου οικοπέδου και είναι αναγκαία η δημιουργία ενός ακόμη νηπιαγωγείου. Δημοπρατείται ήδη ο βρεφονηπιακός σταθμός στην περιοχή της Καναπίτσας, για τον οποίο εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 2.070.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ.»

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους κ.κ. Νίκο Παπαθανασίου και Τάσο Σταυριανό, πρώην Δημοτικούς Συμβούλους του κ. Δημήτρη Τζίτζιφα, που βρέθηκαν στην εκδήλωση η παρουσία των οποίων, όπως είπε, του έδωσε  ιδιαίτερη ευχαρίστηση.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας, όπου ο τυχερός που βρήκε το φλουρί κέρδισε μία χρυσή λίρα.                

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ