Ελάτε στην παρέα μας

Εθνικές Εκλογές 2015

Συνάντηση με Σαμαρά για τον τομέα της υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις


Τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κατσίκης. Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν στον Πρωθυπουργό σημαντικά ζητήματα που άπτονται του χώρου της Υγείας από τους Προέδρους των ανωτέρω φορέων.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης επεσήμανε: «Αυτό που ζητούμε είναι κάλυψη υγείας για όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Και βεβαίως ισότιμη πρόσβαση στα νησιά, στους ορεινούς τόπους και στις πόλεις. Θεωρώ πολύ θετικό που ο Πρωθυπουργός θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά τα κοινωνικά ζητήματα.  Υπάρχουν θέματα τα οποία είναι ανοιχτά, θέματα τα οποία αφορούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη και την αύξηση των δαπανών που πρέπει να γίνεται σε αυτές. Ζητήματα των νέων συναδέλφων, όπου μεταναστεύουν και πρέπει να μένουν στη Χώρα μας και φυσικά θέματα των ανασφάλιστων συμπολιτών μας που και αυτοί έχουν ζήτημα του να βρουν την υγεία τους. Είμαι απόλυτα σίγουρος  ότι ο Πρωθυπουργός αντιλήφθηκε πλήρως και γνωρίζει το τι πρέπει να κάνει.  Τις επαναπροσλήψεις στον ΕΟΠΥΥ, θα τις ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και εμείς θεωρούμε ότι θα  πρέπει να ξεκινήσει από τις ΜΕΘ, όπου υπάρχουν κρεβάτια και χρειάζεται προσωπικό για να μπορέσουν τα επείγοντα περιστατικά να αντιμετωπίζονται άμεσα και με ασφάλεια».

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος ανέφερε ότι ζήτησαν αύξηση των δαπανών για την υγεία, κάλυψη ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών, ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, αναβάθμιση της ιατρικής αμοιβής, κρατικές δημόσιες δομές υγείας, στελέχωση του ΠΕΔΥ και των νοσοκομείων. Έμφαση δόθηκε στα 150 κλειστά κρεβάτια εντατικής θεραπείας όπου θα μπορούσαν να νοσηλεύονται 4.000 άτομα ετησίως. Επίσης ζήτησαν την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος με ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ηλεκτρονική κάρτα υγείας, παρακολούθηση on line των υπηρεσιών, εξορθολογισμό των δαπανών.
Τέλος, από  την πλευρά των οδοντιάτρων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κατσίκης είπε ότι ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε ώστε να συμπεριληφθεί η οδοντιατρική στο φάσμα του ΕΟΠΥΥ ώστε ο ελληνικός πληθυσμός να έχει οδοντιατρική περίθαλψη με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια ρήτρα, ένα ποσό δηλαδή το οποίο να είναι αξιοπρεπές και να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις οι οποίες τώρα δεν υπάρχουν.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ