Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Κοίτα ποιος μιλάει”, της Μαριάνθης Δ. Καφετζή – Ραυτοπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Μαριάνθης Δ. Καφετζή-Ραυτοπούλου, Αντιπροέδρου Ε.Ο. & Κ.–Ζάππειο Μέγαρο, Οικονομολόγου, ΜΒΑ Πολιτευτή ΝΔ, Βόρειο Τομέα Β1 Αθηνών στο Χ-τύπο

Η τουρκική προκλητικότητα έχει πλέον ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ο Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, βρισκόμενος σε παραλήρημα κατηγόρησε την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διαχείριση του προσφυγικού. Η απάντηση της Αθήνας ήταν φυσικά άμεση, μέσω του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Δένδια.

Η λογική, με το αφήγημα – παραλήρημα της Τουρκίας καταρρίπτεται. Ο άνθρωπος που εργαλοποιεί αποδεδειγμένα το μεταναστευτικό θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει της Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εμφανίζει φωτογραφίες παιδιών που δεν είναι στη ζωή κατηγορώντας την Ελλάδα ως υπαίτια αυτών των θανάτων, αλλά και ότι μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Ποια λογική να επικαλεστούμε όταν ο Ερντογάν κάνοντας αναφορά στα ελληνοτουρκικά ζήτησε η Ελλάδα να σταματήσει τις προκλήσεις και συμπλήρωσε λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Όλα αυτά η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας και μιλάει για «τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα, τώρα έρχεται να μιλήσεις για σχέσεις καλής γειτονίας, για συνθήκες ασφαλείας και συνεννόηση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα έχει απαντήσει πολλές φορές σε αυτούς του ισχυρισμούς της Τουρκίας. Κατ’ αρχάς η χώρα μας είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά και τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Αυτό δεν είναι ένας απλός ισχυρισμός, αλλά κάτι που αποδεικνύουν εύκολα οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει, διευρύνεται και ευημερεί. Από την άλλη η Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, η κάποτε ακμάζουσα άνω των 100.000, σήμερα έχει περιοριστεί σε λιγότερο από 5.000 ανθρώπους. Τι έχει να πει γι’ αυτό η Τουρκία;

Όσο για το μεταναστευτικό είναι πλέον γνωστό ότι το εργαλειοποιεί συστηματικά και το χρησιμοποιεί σε βάρος της χώρας μας. Από τις αρχές του χρόνου απετράπη η είσοδος περισσότερων από 154.000 παράτυπους μετανάστες. Μόνο τον Αύγουστο επιχείρησαν να εισβάλουν στην Ελλάδα 36.386 άτομα από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο. Ενώ οι 38 μετανάστες που εισήλθαν τον Δεκαπενταύγουστο από τον Έβρο σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων, μεταφέρθηκαν εκεί από τουρκικές κρατικές Αρχές.

Το γεγονός αυτό ενισχύεται με μια οργανωμένη διαδικτυακή καμπάνια, μια καμπάνια μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα η οποία παροτρύνει τους μετανάστες, ιδιαίτερα τους Σύριους να στραφούν προς την Ελλάδα, να συγκεντρωθούν και να το κάνουν με μαζικό τρόπο.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Ν. Υόρκη, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί bullying από τους επιθετικούς γείτονές μας. Η Ελλάδα δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και συμμαχίες και όλοι ξέρουν πως δεν μπορούν να παίζουν με την χώρα μας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ