Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Εικόνες χάους στην Αττική Οδό – Ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εικόνες χάους έχουν δημιουργηθεί στην Αττική Οδό με εκατοντάδες αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με οδηγούς Ι.Χ που κινούνται στη κατεύθυνση από Παλλήνη προς Αθήνα, η κατάσταση είναι απελπιστική και δεκάδες αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπέβαλε αίτημα στη διαχείριση της Αττικής Οδού να κλείσει τις εισόδους για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό ρεπορτάζ, η Πυροσβεστική προειδοποιεί ότι οι κλήσεις στο κέντρο της θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες και θα χρειαστεί να συνδράμει σε πολλά μέτωπα, μιας κι αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Γι αυτό το λόγο, θεωρείται δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν ανάλογες καταστάσεις με τις υπάρχουσες, δηλαδή με χιλιάδες οχήματα εγκλωβισμένα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, μεταξύ αυτών και στην Αττική Οδό.

Τα διόδια της Αττικής Οδού έχουν ανοίξει για να διευκολυνθούν οι οδηγοί, ωστόσο η συνεχής χιονόπτωση προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο.

 

Πού υπάρχει πρόβλημα

Η Τροχαία που βρίσκεται επί ποδός από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει ήδη απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κανελλοπούλου (Κατεχάκη) και στα δύο ρεύματα από τη λεωφόρο Μεσογείων προς την περιφερειακή Υμηττού, αλλά και στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περ. Καρέα.

Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται και στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη λεωφόρο Κηφισίας από το Δαχτυλίδι και μετά, στη λεωφόρο Μεσογείων, στη λεωφόρο Μαραθώνος, στη λεωφόρο Διονύσου, στην Αττική Οδό και την Αθηνών-Λαμίας. Σε πολύ μεγάλα κομμάτια των συγκεκριμένων δρόμων τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σημειωτόν. Προβλήματα παρατηρούνται, επίσης, στην οδό Κλεισθένους στον Γέρακα και στην άνοδο της Λεωφόρου Πεντέλης στα Βριλήσσια.

Παράλληλα η Τροχαία με συνεχείς ανακοινώσεις ενημερώνει τους οδηγούς για τους δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η κυκλοφορία, αλλά και για τα σημεία που είναι υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

 

 

[Με πληροφορίες από protothema.gr και iefimerida.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ