Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κακοκαιρία Elias: Η επόμενη μέρα σε Βόλο και Εύβοια

Δημοσιεύθηκε

στις

Τεράστια είναι η καταστροφή που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Elias σε πολλές περιοχές της χώρας, με τον Βόλο και την Εύβοια να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Στον Βόλο που ακόμα μετρά τις πληγές του από τον “Daniel”, η χθεσινή νύχτα δεν είχε έντονα φαινόμενα αλλά οι κάτοικοι έχουν μείνει ξανά χωρίς νερό ενώ η λάσπη και τα φερτά υλικά έχουν καταπιεί δρόμους, αυτοκίνητα και έχουν καταστρέψει σπίτια και εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, μόλις το 30% της πόλης έχει νερό αυτή τη στιγμή. Ο ίδιος εκτίμησε πως τα περισσότερα χωριά γύρω από τον Βόλο θα χρειαστούν περισσότερο από δέκα ημέρες για να πάρουν ξανά νερό.

Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου. Στον περιφερειακό του Βόλου προς τα χωριά του Πηλίου (Μακρυνίτσα, Πορταριά) ο ποταμός Άναυρος υπερχείλισε προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο. Τμήματα δρόμων «εξαφανίστηκαν» αφού τα ορμητικά νερά παρέσυραν το οδόστρωμα, διακόπτοντας την επικοινωνία μεταξύ τοπικών κοινοτήτων. Κάτοικοι είπαν στην κάμερα της ΕΡΤ πως είχαν να δουν τέτοιο πλημμυρικό φαινόμενο από το 1954.

Η επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο δύσκολη και για τους κατοίκους της πολύπαθης Βόρειας Εύβοιας που μετά τις πυρκαγιές και τα πλημμυρικά φαινόμενα τώρα είδαν τα νερά να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό μετά τις ζημιές που προκάλεσε στο δίκτυο η υπερχείλιση χειμάρρων. Το χρώμα της θάλασσας άλλαξε από τις λάσπες που κατέβηκαν από το βουνό, δρόμοι εξαφανίστηκαν, σπίτια και επιχειρήσεις πνίγηκαν στα λασπόνερα, ενώ φερτά υλικά από τα καμένα δάση δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα χωριά, αρκετά από τα οποία έχουν αποκλειστεί, όπως οι Γούβες.

 

 

[φωτογραφία: in.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ