Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νωρίτερα θα λήξει η σχολική χρονιά για την Γ’ Λυκείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Λίγες ημέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου, πρόκειται να λήξει η σχολική χρονιά για την Γ’ Λυκείου ενόψει των Πανελληνίων Εξετάσεων, ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις λήγει 11 Ιουνίου.

Η «πρόωρη» λήξη του διδακτικού έτους για την τελευταία τάξη του Λυκείου γίνεται με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Τελευταία ημέρα μαθημάτων για το φετινό διδακτικό έτος των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) ορίζεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021. Για τη Γ’ τάξη όλων των λυκείων τα μαθήματα θα λήξουν την Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021», όπως ορίζει χαρακτηριστικά η τροποποιημένη απόφαση.

Με προηγούμενη απόφαση που είχε ανακοινωθεί, όλες οι τάξεις Λυκείων και Γυμνασίων επρόκειτο να κλείσουν την Παρασκευή 11 Ιουνίου. Παραμένει η 11η Ιουνίου ως ημερομηνία λήξης για Γυμνάσια και Λύκεια, πλην Γ’ τάξης Λυκείου.

Οι λόγοι της «πρόωρης» λήξης μαθημάτων: Ο κορωνοϊός συνέβαλε στην «βεβιασμένη» λήξη τους

Ένας εκ των παραγόντων να ληφθεί μια τέτοια απόφαση αποτέλεσε το γεγονός ότι τα κλειστά λόγω κορωνοϊού σχολεία ξεπέρασαν τα χίλια το απόγευμα της Δευτέρας. Οι γονείς των μαθητών αιτούνταν εντόνως προς πάσα κατεύθυνση να λήξει νωρίτερα η σχολική σεζόν, ιδιαίτερα για την Γ’ Λυκείου.

[Πηγή: dikaiologitika.gr]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ