Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συμβαίνει τώρα: Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας – Εκκενώθηκαν 3 οικισμοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναστάτωση έχει προκληθεί από τα ξημερώματα στην Κορινθία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Σοφικού, καθώς πυροσβέστες και πολίτες δίνουν μάχη με τις φλόγες μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε.

Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 02.50 στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού και αμέσως έσπευσαν 43 πυροσβέστες με 15 οχήματα καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Παρόλα αυτά ο δυνατός αέρας έκανε δύσκολο το έργο τους με αποτέλεσμα να συνεχίζει να καίγεται μεγάλη έκταση με πεύκα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν, ενώ εναέρια μέσα ξεκίνησαν να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, με 88 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα να μάχονται με τις φλόγες.

Ο Δήμαρχος Κορίνθου, κ.Βασίλης Νανόπουλος δήλωσε πως για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ελβετικά, Κόρφος και Ήλιος, αλλά και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Κόρφο, οι κάτοικοι κατέβηκαν στην παραλία βάσει σχεδίου.

Τέλος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις ζωές των κατοίκων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ