Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Φωτιά στη Μάνη: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Ποιες εστίες παραμένουν ενεργές

Δημοσιεύθηκε

στις

Όλο το βράδυ του Σαββάτου κάτοικοι και πυροσβέστες στη Μάνη έδιναν τη δική τους μάχη ενάντια στην πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επεκτάθηκε, ενώ εκκενώθηκαν 5 οικισμοί (Σκαμνάκι, Νεοχώρι, Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή) για προληπτικούς λόγους.

Μάλιστα, απαραίτητη κρίθηκε η ενεργοποίηση του 112 της Πολιτικής Προστασίας για την ενημέρωση των κατοίκων.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για καμμένα σπίτια, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής, κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Η επόμενη μέρα

Ωστόσο, σήμερα η εικόνα φαίνεται να είναι θετική. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς, παρά μόνο πολλές μικρές εστίες εντός της καμένης περιοχής, που εκτείνεται σε μεγάλη έκταση, χωρίς αυτές να μεγαλώνουν το μέτωπο.

Πιο συγκεκριμένα, οι εστίες εντοπίζονται σε δύο σημεία, στη Δροσοπηγή με το μέτωπο να εκτείνεται στα 20 χλμ και στο Γέρμα.

Όπως αναφέρει και η Πυροσβεστική, στο σημείο έχουν σπεύσει 155 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 47 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ με 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

 

 

[Κεντρική φωτογραφία: in.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ