Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ίδρυση παραρτήματος στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις


Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ενέκρινε την ίδρυση Παραρτήματος της στην Νέα Ιωνία ύστερα από πρωτοβουλία δημοτών μας με υψηλό το ιδεώδες του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία  είναι φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ιδρύθηκε το 1958 και κύρια πολιτική της είναι :
-Η φροντίδα και η κοινωνική αλληλεγγύη προς τους πάσχοντες από καρκίνο  συνανθρώπους μας .
-Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου σε ασυμπτωματικά άτομα .
-Η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους πάσχοντες από καρκίνο και στα μέλη της οικογενείας τους.
Οι Στόχοι και πολιτική του Παραρτήματος καθώς και οι δράσεις του είναι ταυτόσημοι με αυτούς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και τελούν υπό την έγκρισή της. Οι δράσεις του Παραρτήματος  θα στηρίζονται στον εθελοντισμό και κυρίως θα παρέχεται:
Συνεχής και πολυεπίπεδη ενημέρωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, θεμάτων υγείας και διατροφής με ενημερωτικές ομιλίες , συμβουλευτικές υπηρεσίες εκτύπωση και  διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, καθώς και με δημιουργία ιστοσελίδας με σκοπό την ενημέρωση και παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου, καθώς και των δράσεων του Παραρτήματος  (όπως π.χ. δωρεάν μαστογραφίας)  που θα είναι προγραμματισμένες κατά έτος και θα παρέχονται δωρεάν
Σήμερα είναι περισσότερο επιτακτική η ανάγκη και υποχρέωση όλων μας να παραμείνουμε  άνθρωποι να αποδείξουμε στην πόλη μας την έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπό μας και της αλληλεγγύης. Η επικοινωνία και η γνώση προστατεύει την ζωή δίνει Ελπίδα γιατί  Η ΖΩΗ ΝΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.!!!!
Το Παράρτημα θα στεγασθεί στην οδό Αγνώστων Ηρώων 118 στο 2ο όροφο  ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ .
Προσκαλούμε όλους σας  Οργανώσεις, Συλλόγους και Φορείς της πόλης μας, να συμβάλλετε ενεργά στις δράσεις του Παραρτήματος ως ελάχιστο δείγμα προσφοράς για την υγεία στον τόπο μας
Καλούμε το τοπικό δυναμικό της πόλης μας που έχει αποδείξει πολλές φορές ότι έχει υψηλό το ιδεώδες του εθελοντισμού να συστήσουμε μια Τράπεζα Εθελοντισμού για την αξιοποίησή του .
Σε ειδική ημερίδα που θα ακολουθήσει των εγκαινίων του γραφείου του Παραρτήματος  για τα  οποία θα υπάρξει ενημέρωση στο τοπικό τύπο  θα αναπτυχθούν αναλυτικά οι στόχοι και δράσεις του Παραρτήματος.
Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνική Αντικαρκινικής Εταιρείας και τα στελέχη της για την αμέριστη υποστήριξή τους.
Για το Δ.Σ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ   ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Η πρόεδρος
Ελισσάβετ  Γεωργιάδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ