Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανοιχτή Επιστολή από την Ένωση Γονέων στον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις


Eπιστολή στον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκο Μπάμπαλο έστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου Αττικής έπειτα από την ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Δήμος λίγες ημέρες νωρίτερα. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
“Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Έκπληκτοι ενημερωθήκαμε από το Facebook και την ιστοσελίδα του Δήμου μας για μια ανυπόγραφη ανακοίνωση που αναφέρεται στην Ένωση Γονέων.Μια ανακοίνωση γεμάτη εμπάθεια, προσωπικές αιχμές ,ανακρίβειες και εκφράσεις του πεζοδρομίου,που δεν συνάδουν ούτε με την Παιδεία σας αλλά ούτε με την γνώση σας για τα δρώμενα της πόλης μας. Είμαστε, επίσης, βέβαιοι ότι αποδοκιμάζετε όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση και εμφανίζουν στοιχεία έπαρσης, αλαζονείας, μικροψυχίας και ενός ιδιότυπου «τσαμπουκά». Αφήνουμε τον εμπνευστή και συγγραφέα της ανακοίνωσης να κριθεί από τους Γονείς,για τον τρόπο που αναφέρεται στα θεσμικά τους όργανα.  Στο μόνο σημείο που συμφωνούμε απόλυτα μαζί του  και του επιστρέφουμε τον υπαινιγμό είναι ότι «Πρέπει να έχει πιάσει πάτο στο βαρέλι της μικρο-πολιτικής για να χρησιμοποιεί παιδιά και σχολεία προκειμένου να εξυπηρετεί προσωπικά και ψηφοθηρικά συμφέροντα» με την αυστηρή προειδοποίηση να παραμείνει μακρυά από τα παιδιά και τα σχολεία.
Εμείς αντίθετα,σας καλούμε και πάλι να συζητήσουμε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της Παιδείας,  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πόλης μας και να εξετάσουμε  όλοι μαζί τους τρόπους επίλυσής τους.
Είμαστε βέβαιοι πως αντίθετα με τον εμπνευστή της ανακοίνωσης,εσείς θα αντιμετωπίσετε θεσμικά και  με σεβασμό την Ένωση Γονέων μιας και η στάση των μελών του Δ.Σ της Ένωσης που συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης-και με τη δική σας παράταξη- κατέδειξε με τον πλέον εμφανή τρόπο ότι πάνω από τα παραταξιακά συμφέροντα βάζουν πάντοτε τα συμφέροντα των παιδιών και των σχολείων.
Κύριε Δήμαρχε,
στην συνάντησή μας μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, σας διαβεβαιώσαμε ότι η θέση μας είναι πως «οι εκλογές είναι πλέον παρελθόν και όλοι μαζί θα παλέψουμε με μοναδικό αντίπαλο τα προβλήματα των σχολείων».
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά ,όπως κάνουμε από την πρώτη στιγμή που εκλεχτήκαμε. Συνεχίζουμε, μαζί με ολόκληρη τη σχολική κοινότητα,  τον αγώνα μας για να φράξουμε το δρόμο σε όσους  επιθυμούν να κάνουν έδρα των δραστηριοτήτων τους  τα δημόσια σχολεία και πελάτες τους γονείς και τους μαθητές πέρα από κάθε ηθική και νομιμότητα.
Στον αγώνα μας αυτό σας θέλουμε σύμμαχο.
Με την ευκαιρία σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές με Υγεία και Ευτυχία σε
σας και την οικογένειά σας !

Για το Δ.Σ.

Βασίλης Γ.Στέφας                              Μάνος Χρυσός

       Πρόεδρος                                    Γεν.Γραμματέας

Διαβάστε επίσης:

Πυρά από την Ένωση Γονέων για τους σχολικούς χώρους ‬

Τι απαντάει ο Δήμος Ηρακλείου στην Ένωση Γονέων

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ