Connect with us

Επιστολές

Αντιδράσεις μετά την κοπή δέντρου

Published

on


Έξαλλο έκανε τον διαμερισματικό σύμβουλο, κ. Δημήτρη Λύτρα του τέταρτου διαμερίσματος Περιστερίου, η κοπή ενός δέντρου ύψους τεσσάρων μέτρων, όπως θα διαβάσετε στην επιστολή που απέστειλε προς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και έχει ως εξής:
«Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοί όλων των παρατάξεων,
σε ποια βαθμίδα προχειρότητας, λαϊκισμού, ρουσφετολογίας, ανευθυνότητας, άγνοιας και αντί περιβαλλοντικής συμπεριφοράς θα κατατάσσατε όποιον ή οποίους ευθύνονται για την επαναλαμβανόμενη εγκληματική πράξη κοπής υγειών δέντρων σε μία πόλη των 400.000 ψυχών που επιδεικτικά ορισμένοι αγνοούν ότι πάσχει έλλειψη πρασίνου!
Προς πείσμα όλων ημών των κατοίκων, ορισμένοι από την διοίκηση ελαφρά τη καρδιά, με ποια αρμοδιότητα και ποια ιδιότητα υπογράφετε έγγραφα και συνεργία του δήμου με γερανοφόρα οχήματα χαράματα στην πόλη κατά περίπτωση κόβουν υγιή δέντρα από την ρίζα σε πεζοδρόμια της πόλης.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων κάποιοι αιτούντες δήθεν ενοχλούμενοι (στην περίπτωση αυτή πρέπει να τηρηθούν τα προσχήματα) αναφέρουν ότι τα κλαδιά τους κρύβουν την βιτρίνα, δεν μπορούμε να παρκάρουμε τα οχήματα μας, χαλάνε τα καπάκια του νερού, της ΕΥΔΑΠ και άλλα παιδαριώδες.
Ένα δέντρο για να αναπτυχθεί όλοι γνωρίζουνε ότι θέλει 10 χρόνια.  Εσείς κύριοι μέσα σε δέκα λεπτά το κάνετε καυσόξυλα! ΓΙΑΤΙ; Ποιους εξυπηρετούν αυτές οι μέθοδοι;
Ο νόμος ορίζει γνωμάτευση από δασική υπηρεσία και γεωπόνων με υπογραφές για την κοπή ή όχι δένδρων.
Οι κάτοικοι όπου συμβαίνουν αυτά τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής τους αγανακτούν και εξανίστανται .
Θα ακολουθήσει δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο με φωτογραφίες και εάν εξακολουθήσετε την ίδια μέθοδο θα αποτανθούν οι κάτοικοι στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Τελευταίο «θύμα» δένδρο ύψους τεσσάρων μέτρων κόπηκε στη οδό Δήλου αριθμός 10.»

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ