Επιστολές
Γιάννης Σταθόπουλος: Διευρύνουμε τα προγράμματα για την Τρίτη Ηλικία

Η 1η Οκτωβρίου έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: “Έχοντας την πεποίθηση ότι ο τρόπος που οργανώνεται μια κοινωνία ώστε να είναι κοινωνία για όλους, πρέπει να αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες, χωρίς να αφήνει πίσω τους μεγαλύτερους πολίτες σε ηλικία, οργανώνουμε και διευρύνουμε τις πολιτικές και τα προγράμματα για την Γ’ ηλικία, τόσο στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου μας όσο και σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και φορείς ( ειδικά προγράμματα για Ηλικιωμένους σε Δημοτικά Ιατρεία, ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ , Δημοτική Βιβλιοθήκη Ενηλίκων, ΠΑΟΔΑΠ, ΠΑΙΣΔΑΠ κ.α)
Ειδικότερα σαν υπηρεσία για την Γ’ ηλικία, το ΚΑΠΗ του Δήμου μας που συμπληρώνει φέτος τριάντα( 30) χρόνια λειτουργίας (1985-2015), έχει επιτύχει μέσα από τις ομάδες δημιουργικής απασχόλησης (θέατρο, χορωδία, χορό, ζωγραφική κ.α) και τα επιμορφωτικά (μαθήματα για Η/Υ, Αγγλικής γλώσσας), πολιτιστικά (επισκέψεις σε μουσεία, ομιλίες, κ.α) και ψυχαγωγικά προγράμματα που υλοποιούνται από το εξειδικευμένο προσωπικό, την κοινωνική ενσωμάτωση των ηλικιωμένων μελών και την δυνατότητα να απολαμβάνουν περισσότερα από την ζωή και όχι λιγότερα καθώς μεγαλώνουν. Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας είναι η γενιά της προσφοράς και του εθελοντισμού, με πίστη στις έννοιες της αυτοδιάθεσης και της δοτικότητας. Αυτή η ανοιχτή δράση και προσφορά τους, αποτελεί το μέσο για την ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας γι αυτό και διακρίνεται σαν εργαλείο ανεκτίμητο και πολύτιμο.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Γ’ Ηλικία και της συμπλήρωσης των τριάντα χρόνων λειτουργίας του ΚΑΠΗ, επιθυμούμε να τους ευχαριστήσουμε από το βάθος της καρδιάς μας για την συμμετοχή τους στις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις στην τοπική μας κοινωνία. Να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε θέμα που τους απασχολεί και ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς , μια πόλη ίση για όλους τους πολίτες και να τους ευχηθούμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ.”
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024