Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Γιατί καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις


Ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε η Λαϊκή Επιτροπή Ηρακλείου Αττικής εις βάρος του Δημάρχου, κ. Νίκου Μπάμπαλου για τη στάση του απέναντι στα αιτήματα φορέων και επιτροπών για  μέτρα ανακούφισης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Η Λαϊκή Επιτροπή Ηρακλείου καταγγέλλει τον Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο και τη Δημοτική Αρχή για την απόρριψη των αιτημάτων που κατέθεσε η Λαϊκή Επιτροπή για την ανακούφιση των ανέργων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από τη βαριά φορολογία των δημοτικών τελών και άλλων φόρων που έχουν επιβληθεί από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Όρισμένα αιτήματα του πλαισίου διεκδίκησης από την Δημοτική αρχή:
– Να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη για τους ανέργους του Ηρακλείου. Να μειωθούν για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες.
– Να καταργηθούν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς με προτεραιότητα στα παιδιά των ανέργων και να καταργηθεί ο απαράδεκτος αποκλεισμός των παιδιών των ανέργων.
– Ν’ αναγνωρισθούν σε όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα (5μηνα κ.α) τα πλήρη δικαιώματα, σε άδειες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασθένεια, μητρότητα καθώς και πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα.
– Να σταλεί διάβημα στην ΔΟΥ Ηρακλείου ώστε να μην προβεί σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και περιουσιακών στοιχείων ανέργων, χαμηλόμισθων και αυτοαπασχολούμενων κατοίκων του Δήμου μας, οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν.
– Να σταλεί έγγραφο προς τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει στη διακοπή ηλεκτροδότησης σε καμία λαϊκή οικογένεια.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος περιφρονώντας τις ανάγκες των ανέργων και των λαικών στρωμάτων του Ηρακλείου από τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής που κυριολεκτικά τσακίζει τη συντριπτική πλειοψηφία εργαζομένων και συνταξιούχων, μεθόδευσε και με τις ψήφους της παράταξής του αρνήθηκε ακόμα και να συζητήσει το πλαίσιο αιτημάτων. Οι προεκλογικές υποσχέσεις για μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 25% αποδείχθηκαν ψεύτικες, το ίδιο και η «φιλολαική» πολιτική τους. Ούτε καν για τους ανέργους δεν δέχτηκαν να μειώσουν τα Δημοτικά Τέλη.
Αυτό που επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά από τους δημάρχους των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και τους δήθεν ανεξάρτητους είναι ότι μας ξεγελούν για να συνεχίσουν να υλοποιούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που εξαθλιώνει τον λαό ενώ του υπόσχεται ψίχουλα για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχιας.
Επιβεβαιώνει ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι είναι κομμάτι του κρατικού μηχανισμού που οι παρατάξεις τύπου «Μπάμπαλου» και οι άλλοι συμβάλλουν αποφασιστικά στην υλοποιήση της αντεργατικής πολιτικής”.

Διαβάστε επίσης:

Αίτημα‭ ‬ελάφρυνσης‭ ‬των‭ ‬λαϊκών‭ ‬οικογενειών

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ